LSG – El dinamisme de Ramon Llull

A l’any 1935, l’Associació per la Cultura de Mallorca edità la petita obra “Dinamisme de Ramón Llull”, de lectura gairebé obligada per tots els interessats en el coneixement del Mestre.

La producció d’un Galmés ja madur, comença així:
“Tota la vida de Ramon Llull és una intensa efervescència de l’esperit, una cursa desenfrenada d’inquietuts qui s’encalcen com les ones d’una mar amb perpètua tormenta. Adhuc en els períodes de calma aparent, els de gestació i, diguem-ne, infància del seu opus, hi trobam una fermentació activíssima, com un bull de vi en el cup qui vessa de bromera i deixa anar la fortor reveladora de les seves qualitats incoercibles.
El tremp fulmini de l’ànima de Ramón Llull i el tremp diamantí del seu cos congriaren una bios ultrapotent, una dinamos formidable i complexa que difícilment trobaríem en cap altre presonatge de la història. Als qui excel·liren en activitats bèl·liques i en nomadisme viatger, els avantatja en dinàmica especulativa i missional; als qui foren eminents en produccions de l’esperit, els venç en dinàmica física i oral; als qui sobrreixiren en empreses evangelitzadores, els guanya en dinàmica científica i literària. Es tot un misteri d’energies vessades a doll seguit, sense nombre ni mesura, durant més de quaranta anys de vida, pledejant sempre i arreu el seu negoci, que era el negoci de l’Amat.

(Imatge de Google)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.