LSG – Ses Sitges i Salvador Galmés

Es de tots conegut que Salvador Galmés va néixer a ses Sitges dia 9 de març de 1876; que era fill dels pagesos que, aleshores, cuidaven la possessió Pere-Antoni i Apol·lònia.A vegades, els pagesos, s’estaven a les possessions dels nobles (ses Sitges feia part de les nombroses propietats del Comte d’Aiamans), anys i més anys, passant el paper i la tasca de pares a fills. Però al ser una relació contractual, també es podria donar el cas que, adesiara, hi hagués canviSes Sitges d’estadans. Es pot considerar, idò, que el naixement d’en Salvador “Capirró” a ses Sitges va ser ben circumstancial.

Però també resulta cert que, a l’any 1932, des d’un posicionament de no necessitat, als 56 anys, quan ja era escriptor i lul·lista reconegut i exercia l’important rol d’administrador i habilitat del clero, va adquirir la porció de terreny que suportava les cases de l’antiga possessió -cal recordar que l’establiment de les possessions s’havia iniciat a principis de segle XX i la necessitat de liquidesa per comprar terres va propiciar la creació, a proposta del vicari Lliteres, de la “Caixa Rural Gent Cardassana”-.

Avinentesa casual?, relació emocional congriada en la seva infantesa?, oportunitat econòmica?… De la mateixa manera que els fets parlen, les motivacions reals mai s’arriben a conèixer del tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.