La cançó de la setmana

Dirtmusic són un grup de blues-rock americà que un bon dia decidiren aventurar-se en una experiència vital: anar a Àfrica una temporada mesclant-se i aprenent de la cultura autòctona d’allà que tant els fascinava. El resultat va ser el disc BKO, un àlbum que entremescla molt bé el seu estil genuïnament americà amb l’autòcton d’arrels africanes. De la mescla en resulta una petita joia que us convid a descobrir…

Chris Eckman (component també de The Walkabouts), Hugo Race (ex Nick Cave & The Bad Seeds) y Chris Brokaw (ex Come, ex Codeine) són els components de la banda Dirtmusic, la qual el 2007 va donar el sus. Ja tenen 4 àlbums al mercat, quasi tots ells d’estil rock-blues americà que et porten als deserts i carreteres interminables de l’Amèrica Profunda. A vegades diuen que una imatge val més que mil parualues i la seva música es podria definir perfectament amb aquesta imatge del seu primer àlbum:

1321599108_dirtmusic-dirtmusic-2007 Tots els seus discos són aconsellables, però si n’hagués de posar un per damunt dels altres seria BKO (2010) ja que a aquest blues genuí tan característic seu s’hi afegeixen ressonàncies de la música africana, com bé vos comentava abans. Concretanment el contacte es produí a Mali i allà feren amistat amb el grup africà Tamikres, amb els quals gravaren algunes cançons. El resultat és una meravellosa mescla de música típica americana amb sons i ritmes africans. Com a exemple d’aquest genial matxembrat us deix  el clip de la cançó  Black Gravity, amb imatges de Dirtmusic a Mali:

Un pensament a “La cançó de la setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.