MES per Mallorca. Incorporació d’Esquerra i primàries obertes a tota la ciutadania

MÉS per Mallorca ratifica la incorporació d’Esquerra i dels Independents dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra.

L’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca (coalició formada pel PSM, Iniciativa-Verds i Entesa) es reuní ahir a Santa Maria i començà amb un record per Sebastià Serra, mort recentment. El primer punt de l’ordre del dia fou la incorporació d’Esquerra Republicana-Mallorca i dels Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra al projecte que s’aprovà per aclamació.El coordinador general de la formació, Biel Barceló, presentà incorporació de les dues formacions com una fita important en el procés de creixement de MÉS per Mallorca: “anam sumant l’esquerra sobiranista i l’esquerra transformadora, per ser alternativa al bipartidisme”.

Joan Lladó, president d’Esquerra Republicana-Mallorca ha afirmat que: “és l’hora d’unir, construir la fraternitat, reclamar la igualtat i proclamar la llibertat”. I el president dels Independents per Santa Margalida i batle del municipi, Antoni Reus, va dir “volem participar del canvi necessari, i pensam que MÉS per Mallorca va en la bona direcció per treure en Bauzá del Consolat i poder aplicar polítiques progressistes en aquest país”.

D’altra banda, es llegí un manifest sobre la vaga de fam iniciada fa més d’un mes pel professor Jaume Sastre per reclamar al president Bauzá que dialogui amb els docents per tractar de solucionar el conflicte educatiu. “Exigim diàleg al president Bauzá que amb la seva manca d’esperit negociador està posant en perill la vida del professor Jaume Sastre”.

L’Assemblea Oberta aprovà per ampla majoria els reglaments per regular les primàries obertes i les incompatibilitats i la limitació de mandats.

Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals d’una formació política al Parlament i al Consell. L’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca,aprovà amb un 99% dels vots el reglament que regularà les primàries obertes per elegir els candidats i candidates electorals. El reglament estableix que hi haurà dues votacions separades: una per elegir el o la cap de llista a cada institució, i una altra per elegir la resta de candidats i candidates que conformaran el conjunt de les llistes.

Les primàries seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que assumeixi els valors progressistes. Qualsevol ciutadà o ciutadana hi podrà participar, gratuïtament, tant per votar com també per presentar-s’hi i ser elegit o elegida. El calendari és el següent: el procés comença dia 15 d’octubre amb la inscripció al cens i la presentació de les candidatures, i culminarà dia 15 de novembre amb les votacions. Hi haurà taules a tots els municipis de Mallorca, i a aquells llocs de fora de Mallorca on hi hagi ciutadans i ciutadanes censats aquí que hi vulguin participar.

Els ciutadans i ciutadanes que participin a les primàries obertes de MÉS per Mallorca podran triar 18 candidats i candidates (la votació serà paritària) que s’hauran d’ordenar per ordre de preferència perquè puguin expressar el grau de suport a les persones candidates.

D’altra banda, l’Assemblea Oberta també aprovà un reglament per regular les incompatibilitats i la limitació de mandats a què s’hauran de sotmetre els càrrecs (tant públics com orgànics) de MÉS per Mallorca. Segons el document aprovat, els càrrecs executius (president del Govern o conseller, per exemple) es podran exercir un màxim de dues legislatures. Els càrrecs representatius (diputat o diputada, per exemple), un màxim de tres legislatures. I no es podran ostentar dos càrrecs diferents i cobrar dos sous públics alhora. A més, els càrrecs públics hauran de retre comptes anualment davant l’Assemblea, que tendrà la potestat de revocar-los.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha destacat la importància dels reglaments aprovats, que aprofundeixen l’obertura de MÉS per Mallorca a la societat, i ha afirmat que amb l’Assemblea d’avui “posam les bases per al futur de MÉS per Mallorca, i posam les bases per al canvi en aquest país”.

Barceló ha recordat: “les passades eleccions europees deixen ben clar que la gent vol canvi, i vol canvi des de l’esquerra. La majoria social progressista va enviar un missatge molt clar: comença el compte enrere del Govern del Sr. Bauzá”. Alhora, ha afirmat que “hi ha partits que no han entès el que està passant. La gent està farta de polítiques que perjudiquen les persones i que no tenen en compte a la ciutadania. Mentrestant, ells diuen que els pobles no pot decidir el seu futur, o que els ciutadans no poden decidir entre monarquia i república”.

I ha conclòs: “volem canviar l’statu quo, volem acabar amb les portes giratòries i amb les lleis que permeten als governants indultar els seus corruptes. Volem recuperar el futur, no volem que els rics siguin cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres”.

Per la seva banda, la coportaveu Fina Santiago ha criticat “el fanatisme i la baixa qualitat democràtica del Govern Bauzá”, i ha fet una crida per “treure’l del Consolat de Mar” l’any vinent.

Santiago ha destacat que, amb els documents aprovats a l’Assemblea, “avui som més democràtics, som més plurals, som més transparents i som més forts. Tenim més capacitat d’incidir en la societat, i també som més capaços de ser flexibles, de poder incorporar els missatges de la societat civil i dels moviments socials”. I ha conclòs: “avui estam més preparats que mai per aconseguir el canvi. I avui més que mai, visca la República!”.

L’Assemblea, que ha reunit més de 400 persones, ha començat amb la ratificació de la incorporació d’Esquerra Republicana-Mallorca i dins MÉS per Mallorca. També s’ha llegit un manifest sobre la vaga de fam iniciada fa un mes pel professor Jaume Sastre, en el qual s’exigeix al president Bauzá que dialogui amb els docents per tal de negociar una solució al conflicte educatiu.


descarga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20140607_assemblea_bb+fs+jll20140607_assemblea_votacio (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.