Què en trobau?

Sembla que el PSM aposta per loberturisme i els ciutadans (no només els militants) podran elegir tota la llista electoral de Més al Consell i al Parlament en unes primàries obertes. Així, seran els ciutadans qui elegeixin els candidats que lideraran les llistes i no el partit, la qual cosa, si no du cap trampa amagada, me pareix una gran notícia per a la democràcia.

Pel que fa als ajuntaments se’ls dóna autonomia per usar aquest sistema o seguir el tradicional. Trobes que el PSM de Sant Llorenç ho hauria d’aplicar? I fent-ho més extensible, ho haurien d’implantar la resta de partits?

Jo ho tenc ben clar: sííííí!!!. Pel bé de la democràcia… però i tu, estimat lector? Contesta a través dels comentaris!!!

enllaç

4 pensaments a “Què en trobau?

  1. Dins la teoria democràtica no hi hauria res millor. Però, està preparada la població per aquesta elecció?
    Em venen uns quants dubtes:

    1) Aniria a elegir la gent? o sols compareixeria una minoria?
    2) Elegirien la millor opció o al familiar o conegut de torn. Que sol ser una opció bastant votada a nivell d’ajuntament.
    I el meu dubte clar:
    3) El PSM tendria més d’un candidat en ganes de presentar-se a Sant Llorenç? No tothom està dispost a entrar en aquest món tot i que li agradi la política.

    Però bé, a la llarga…a mi si m’agradaria que es pogués arribar en aquest punt, perquè tal com funciona ara, almenys a nivell autonòmic, per mi va un poc…jo te don tu me dones, tu vas de primer aquí, jo te don pas i m’envies al Cemeteri d’Elefants a cobrar la jubilació dorada (Senat), jo te vot si m’envies a Europa…

    • 1. Que la gent no hi participàs és problema seu, és igual que a les eleccions que un 40 % de la població queda a ca seva. Ja s’ho trobaran ells… Almanco se dóna l’oportinitat de participar, després tu l’aprofites o no, el problema és quan no hi ha aquesta llibertat.

      2. Votar als amics i familiars dius? I que ja no es fa així actualment?

      3. No sé si el PSM o un altre partit tendria tants de candidats, però si estàs en unes llistes teòricament és perquè agafes una responsabilitat. No per rellenar llistes “per fe run favor” com passa actualment. Mira una cosa que no havia pensat que també es llevaria amb aquest nou sistema.

      Sobretot seria bo perquè no és el mateix votar n’Aznar o en Bauzà que en Pastor o en Cristòfol Soler (tots del PP o ex del PP per desavinències), en Bono que n’Armengol (en el cas del PSOE), etc, etc…

  2. Qui ho va aprovar va ser l’assemblea de MES i no el PSM, i de moment això és limita als llocs del Parlament i el Consell. Els candidats han d’assumir com a seu el programa de MES i la militància (de MES) els pot reprovar a l’assemblea anual si creuen que no ha complit amb els seus objectius.
    Certament és un sistema que m’agrada (jo el vaig votar) i no estaria malament que s’estengués no només a aquest partit sinó a tots, però ho veig difícil. Aplicar-ho als pobles serà decisió de cada secció local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.