Carrer Mn. Salvador Galmés o Carretera d’Artà?

 

La mateixa via té els dos noms, el formal i el popular. La mateixa veia té dos usos, el de carrer i també, i malgrat els esforços dissuasius fets fins ara, el de carretera; puix és comentat i reconegut que, a diferència de l’antiga carretera de Son Servera, bona part del trànsit que prové o va a Artà, no agafa la via de circumval·lació si no que travessa pel carrer Mn. Salvador Galmés.Carretera

Segurament també hi compten els aspectes psicològics, els costums, les amplades… però es pot considerar cosa certa que, els cotxes que transiten per l’antiga carretera, en general, van més rabents que els que transiten per qualsevol altra carrer del poble.

Això el converteix en una via relativament insegura (com evidencia el fet de que, malgrat els xaragalls -també els he sentit anomenar “baden”, “turuta” “policiatumbao”, cap-reg…- i semàfors es fa necessària la presència física d’un municipal a l’entrada i sortida de l’escola.

Hi pot haver altres maneres de veure-ho. Es poden negar les evidències. També, assumint el que bona part dels veïns comenten, es pot no fer res i deixar que els fets i el temps vagin posant les coses en el seu lloc. I també, i com és lògic, es podria actuar, cercant solucions creatives orientades a reduir els ensurts i els “ai mare!” habituals.

PD. Un punt singularment sensible és l’entrada a la carretera pel carrer Lepanto, vora la parada del bus, quan, des de Manacor (?), en baixa algun vehicle ben ràpid

 

6 pensaments a “Carrer Mn. Salvador Galmés o Carretera d’Artà?

  1. Crec,i aixi he fet cualque comentari,que tot te una solucio i tal volta una seria llevarli sa preferencia que li donen els stops dels carrers confrontants

    • O fer-la d’un sol sentit i eixamplar-ne les voreres. La major part dels vehicles que hi passen per no anar per la carretera, són els que baixen d’Artà, si se’n prohibís aquesta direcció ja s’hi guanyaria qualque cosa. Així i tot, els que ho han de mirar són els que en saben.

  2. A més, per allà on travessen els nins i nines que surten d’escola, és a on s’estreny més la vorera. No n’he pres la mida, però no deu fer més de 60 centímetres i quan hi camines per damunt, has de guaitar tot el temps els cotxes que passen. Ja no parlem si es tracta d’un camió o una camiona, que els retrovisors passen arran de les cases. Has d’anar amb mil ulls.

  3. Censa cab ducte ni una, se més acertada es se de en Pere Mesquida, si se llevasen tots es STOPS de es carres en entrade en es Carre Mossen Galmes, es que surt de le dreta sempre te preferencia, ben prest es de es Poble si aveserien, i es de Artà si se havien de retura a cada cap de canto, també prest se avesarien ha no creua es Poble.

  4. Jo som del parer que la circulació per una bona part del casc urbà de Sant Llorenç no es regeix per criteris lògics i que caldria un revisió a fons… Però els responsables sembla que no ho consideren necessari.

  5. Venguent se S Servera, per travessar el poble ho has de fer pel camí des cos o ja has d’anar a un carrer des camp rodó (crec que es pot millorar)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.