La cançó de la setmana

Ja he dit alguna vegada en aquesta revista com de bona és la sèrie de televisió The Wire (enllaç) i una gran sèrie, com ja deveu saber, sempre ha de venir acompanyada per una  gran banda sonora. En aquest cas no és una excepció i The Wire presenta una mateixa cançó,  Way Down in the Holeoriginal del gran Tom Waits, versionada per diferents grups segons la temporada.

El tema original de Tom Waits és molt del seu estil. Blues potent acompanyat de la seva gruixuda veu, però els diferents artistes la duen al seu terreny segons el seu estil. Així la veim transformada en estil més hip-hop, en pop o fins i tot en música negra. Així a la primera temporada la interpreten The Blind Boys of Alabama; la segona, el mateix Tom Waits; la tercera, The Neville Brothers; la quarta, quatre joves no professionals de Baltimore (ciutat on passa l’acció de la sèrie); la quinta, Steve Earle, precismaent un dels actors de la sèrie. Si les escoltam totes, és curiós veure com d’un mateix tema (d’una mateixa base) els artistes són capaços de crear variacions més que curioses.

Personalment em quedo amb la de Tom Waits (per alguna cosa  és l’original, supòs), però curiosament després em quedaria amb la versió de la quarta temporada, realitzada per quatre adolescents de la ciutat de Baltimore, que aporten una frescura al tema admirable. I és que no sempre la professionalització és el millor en això de la música… també ho és l’ànima. I vosaltres  amb quina versió us quedau?

1a temporada. The Blind Boys of Alabama

http://youtu.be/E1ABR4UpDSU

2a temporada. Tom Waits

http://youtu.be/_6H9VMobE8o

3a temporada. The Neville Brothers

http://youtu.be/N4u6XdlM6pE

4a temporada. adolescents de Baltimore.

http://youtu.be/tNOTE7W5qts

5a temporada. Steve Earl

 http://youtu.be/PnkBD37fggg

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.