Imatges antigues de Sant Llorenç

En Rafel Duran va decidir obrir, fa gairebé dos anys, una pàgina oberta Facebook de fotografies antigues comentades. De seguida va gaudir de bona acollida i a hores d’ara ja arriba als 860 seguidors amb una mitja, aproximada, de mes de 250 visites a cada fotografia. Què més es podria demanar?

Enguany, segurament derivat de l’acceptació popular, es va convidar en Rafel perquè en fes una presentació el dia del sopar de la Gent Gran. Amb uns mitjans tècnics pobres i no gens escaients (les imatges perdien bona part de la qualitat) va anar mostrant i comentant, entre altres, algunes fotografies, encara inèdites.
Gabriel Janer, en el pròleg de “Sant Llorenç ahir” assenyala: “…les velles fotografies com a document impagable. Cada gest que codifiquen, cada escena que representen constitueix una font de coneixements sobre lña vida de la col·lectivitat, són la crònica gràfica del nostre esdevenir i ens ajuden a saber qui som, a perpetuar la consciència del poble”
G.Pont

Projecció comentada de fotografies antigues de Sant llorenç inèdites a càrrec d’en Rafel Duran

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 pensaments a “Imatges antigues de Sant Llorenç

  • No entenc la proposta…no està ja publicat i mostrat a tothom qui ho vulgui veure del “mon mundial”?
   (El President d’una revista digital suggerint edicions en paper!!!!) hahaha

   • Sempre he estat un poc romàntic Guillem. De totes maneres la col.lecció Card sempre ha estat com una recopilació de part de la nostra història (malnoms, possessions, banda de música, Cardassar…) crec q s’hi adheriria a la perfecció i no quedaria difuminat en la immensa xarxa d’internet.
    A part, recordem que una cosa no suplanta l’altra. Per això els diaris a pesar de ser digitals també estan en paper i els llibres igualment. Per alguna cosa serà…
    Per acabar amb les raons aquestes fotografies interessen molt a una part de la població, la més gran, que no té accés a internet, per això es va fer aquella presentació durant les Festes. Si ja estava a la xarxa…

    Diguau-me romàntic però continuo pensant q seria una bona idea…

 1. Pau, per ara no m’ho he plantejat, a la llarga potser… Per editar un llibre s’hauria de fer una selecció i tal vegada encara ens falten moltes fotografies per descobrir i poder fer una bona tria. Només tinc una llista de 75 persones que ens les han deixat escanejar, encara podem tenir moltes sorpreses i esper tenir-les. Aquest mes d’agost n’he tingudes unes quantes. Però més que un llibre se n’haurien de fer uns quants, veig que el tema dóna per molt, per exemple la quantitat de fotos que estan sortint dels llorecins que varen emigrar a Amèrica des de principis del segle vint fins als darrers que marxaren en la dècada dels anys cinquanta, etc. etc. Ah i si les fotos només interessen a la gent major malament anam, és poc engrescador. Per cert Pau, no t’hi vaig veure per la plaça (hahaha)

  • No hi era. És el que passa a pics quan tens una berganta de 80 cm pululant per ca teva. Mira que són petits i el que ocupen… En aquest cas el tamany no importa ja ja
   PD: jo no he dit que només interessi a la gent gran sinó que els interressa molt, no és el mateix. Pensa que ells amb les fotografies recorden nostàlgicament un món que han conegut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.