La cançó de la setmana

Si alguna cosa té bo escoltar Radio 3 és que et permet descobrir nous músics i bandes, fins i tot amb la nostra llengua ( i això que és una cadena feta a Madrid. Ai quina visió més diferent d’Espanya tendria si tots fessin el mateix, respectant la pluralitat…). És el cas del grup que us present avui: La iaia.

Aquest grup català, concretament d’Osona, continua un poc el camí marcat per Manel de mesclar folk i pop amb lletres llargues i curioses. Només he tengut el gust d’escoltar algunes de les seves cançons però per només dur dos àlbums al mercat (Les ratlles del banyador, 2012; i On és la màgia, 2014) prometen bastant.

Per cert, xerrant de Radio 3, avui mateix, dissabte, de 12:00 a 15:00 h fan una festa gratuïta des del Baluard de Mallorca amb grups com L.A., Oliva Trencada, Beach Beach, Miquel Segura, Vacabou (posats en aquesta secció), etc… I qui no hi pugui anar, com és el meu cas, ho pot sentir pel dial 92.3.

Bé, vos deix amb la cançó que vaig sentir per la ràdio, L’explosió, que conta una llarga i curiosa història (com deia, un poc a l’estil Manel). Miam si a en Serafí, el nostre altre crític musical de la revista, li agraden tant com per incloure’ls en un futur a la seva secció de “música en català” .

Vaig sentir a l’horitzó
com un soroll de fons,
i al córrer aquell senyor
i tremolar els aparadors

vaig baixar al carrer.
I com jo ja n’érem milers.
Ningú sap què ha passat,
hi ha una columna de fum allà baix.

I busco entre la gent
el teu barret vermell,
i es mou un gratacels
just davant dels meus peus.

I no contestes,
i no dius res.
M’has dit que tornaves
després d’uns cafès.

I enmig d’un petó
m’has dit que era jo
el que et protegia
quan tot va pitjor.

La segona explosió
va trencar els aparadors.
Ens va cobrir un núvol de pols,
tot de paper volant pels balcons.

I el teu barret girant
damunt els taxis del davant,
i jo palplantat
tapant-me el cap.

I no contestes,
i no dius res.
M’has dit que tornaves
després d’uns cafès.

I enmig d’un petó
m’has dit que era jo
el que et protegia
quan tot va pitjor.

I parlen de tu
els diaris i les ràdios
i la televisió.
Tenen la seva versió.
Vas fer-me un petó
just després de l’explosió
per dir-me que tot
avui aniria millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.