Coneixent na… Maria Adrover Sansó

Potser conegueu aquesta singular carrionera per la secció de “Poema amb imatge” que de tant en tant ens fa arribar a Card.cat; d’altres, potser, perquè va ser una de les cares visibles durant tants d’anys de l’Oficina de Turisme de Cala Millor; o d’haver-la vist col·laborar amb la fundació Vicenç Ferrer. Sigui com sigui, ara la coneixereu millor amb aquesta entrevista que a continuació vos mostram:

Nom complet: Maria Adrover Sansó
Malnom: Maria Canonge 
Estudis: Mestra de Llengua Estrangera, Traductora-Intèrpret, Pagesa (titular d’una explotació agrícola, que fa més bo hehehe 🙂 i un poquet glosadora.
Professió: Mm… er… bé, faig classes d’anglès dos horabaixes com a activitat extraescolar a Son Carrió i també faig companyia als cinc milions d’enrocats…

1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes? Amb Vicenç Ferrer, cooperant de l’Índia

2. Quina és la qualitat que més valores en una persona? La valentia conscient, de qui sap que se l’està jugant.

3. La teva major afició? Passejar pel camp i crear, ja sigui un poema, una invenció, una confitura…

4. On i quan et sents feliç? Amb els peus en remull al Gorg des Camí de sa Begura i ajaguda al fanàs de can Duai mirant el cel.

5. Què no perdonaries? Els abusos, de qualsevol tipus. No només els sexuals o de poder, crec que els que fan més mal perquè són més nombrosos són els abusos culturals com les actituds masclistes que no són ni tans sols percebudes com a abusos perquè “Com que tota la vida ha estat així…”

6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit? Traslladar a paraules un sentiment que, alhora, dóna veu als sentiments d’altri.

7. De quin color et veus? Supós que hauria de dir gris-obscur com el futur de molts però vull pensar que hi haurà un canvi a millor.

8. Quin és el darrer llibre que has llegit? Ohhh! Gràcies per aquesta pregunta! Els darrers dies de l’Imperi Mallorquí, de Toni Planissi i Xisco Fuster. Feia temps que no passava tan bona estona llegint!! 

9. Un programa de TV. Els debats des dissabtes de la Sexta i sí, jo també mir Telecinco de tant en tant 🙂

10. Una cançó (i artista). Isn’t she pretty (Stevie Wonder)

11. Per posar-te un defecte…  Ufff! Som mooooolt toixarruda!!!

12. I una virtut? Sovint me planteig preguntes a mi mateixa (no vos en faceu creus, n’hi ha molts que no es plantegen res mai…)

13. Quina és la teva meta?  Viure els anys que me quedin d’acord en mi mateixa (m’ha costat més de trenta anys arribar a aquesta decisió…)

14. Quines experiències consideres que t’han marcat de forma singular: La meva infantesa, traduir els pensaments de Vicenç Ferrer, quedar-me sense feina i amb una hipoteca damunt es cap, el suïcidi del meu germà, els viatges a l’Índia.  

15.- El teu moment estel·lar o de plenitud: Els d’amor compartit 🙂

16. Llepolia o plat preferit? Una freixura o un aguiat de pilotes.

17 Pel que coneixes, què hi falta al municipi de Sant Llorenç? Més persones com en Pau Quina o en Guillem de sa Begura 🙂

18. Què hi sobra? Ses persones xafarderes amb mala intenció.

19. A quin racó del teu poble o ciutat et trobes més a gust? Al carreró de Cas Patró, de Son Carrió.

20. Una frase, idea o pensament final… Si un tria fer malbé el seu futur, d’acord, però que el mos robin…

5 pensaments a “Coneixent na… Maria Adrover Sansó

  1. Na María és en realitat sa pastora Marcela… Ella no ho sap però quan s’enfonsa dins el bosc es una deésa, implacable de puresa i amb una presència que fa por…. Però quan es amb Els amics dinant a ca’n Pedro lo surt tota la saviesa de dona que ja fa temps que va començar el seu camí, pedregós i cap amunt , però Marieta ho sent com sorra fina ….. Si voleu conéixer com eren ses dones de sa mediterrània de fa 2000 anys ( o més) anàu al carreró de cas Patró a Son Carrió

  2. Hahaha…ja ho saps, Maria, tens pagat un cafè amb abraçada… (Amb tot i amb això, en el Terme Municipal, som més de set mil i encara en vols més? haha)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.