Què en trobau?

Arran del meu article El lamentable estat de la política actual  va sorgir un debat: com es pot participar més activament de la política entre tots per així millorar-la i renovar-la?

Podem contestar des de dos punts de vista:

– Els polítics què poden fer per apropar la política a la ciutadania i fer-nos-en més partícips? Exposau totes les idees que se us ocorrin.

– Com a ciutadans, què podem fer més per millorar la nostra democràcia? No tot ens ho poden arreglar des de dalt, si no l’esperit democràtic es perd.

Contestau a través dels comentaris i, si trobau que el problema és més profund, que ve de soca-rel, és a dir que cal canviar les regles el joc, també exposau-ho. És l’hora de la reflexió…

Un pensament a “Què en trobau?

  1. Preguntes que exigeixen una reflexió més àmplia… mentes tant i a manera de síntesi diria que:
    – La iniciativa sempre ha de nèixer del poder (polítics, social, empresarial…)
    – Tot programa de participació implica: voluntat (sincera). confiança (no aplicar l’efecte Pigmalió a l’inversa), deixar espai als participants (voler escoltar les porpostes del altres), coherència interna (no es pot dir amb la boca una cosa i amb els fets la contraria), desig de consens i compromís (per respectar i aplicat les decisions consensuades)
    Segurament vivim una època d’individulaisme competitiu però, a més, els intents coneguts de participació no han resultat gaire reeixits…(implica persones desilusionades)
    I com a ciutadans?. Canviar. Passar de la queixa a les propostes de col·laboració (si no hi ha resposta s’incrementarà el número de persones desilusionades)
    En tots els casos, al meu entendre, si es vol arribar a alguna banda, implicaria partir de zero, sense receptes màgiques, i amb processos consensuats i pactats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.