Exercicis pràctics de rescat

Avui 7 de desembre hem realitzat en Protecció Civil de Sant Llorenç des Cardassar les habituals pràctiques de manteniment perquè el nostre personal estigui al dia amb les tècniques bàsiques d’atenció a les víctimes.

Aquest exercici s’ha realitzat sota meteorologia adversa (pluja, vent i fred) podent comprovar la complicació d’un doble rescat amb pluja, i la voluntat de compromís per part del nostre personal per augmentar la seva formació.
L’exercici ha consistit en dues víctimes a la muntanya, les dues han caigut d’una altura considerable i podien tenir lesions importants.

Un cop rebut l’avís a les nostres instal·lacions s’ha posat en marxa un operatiu de localització de la zona, posteriorment i ja a la zona de l’accident s’ha procedit a l’organització de les batudes per localitzar les dues persones accidentades. Localitzada la primera accidentada s’ha procedit a l’estabilització, immobilització i evacuació mentre que als pocs segons altres membres de l’equip han localitzat a la segona accidentada i s’ha procedit amb el mateix protocol de rescat.
La primera víctima s’ha trobat amb fractura oberta del fèmur dret i cúbit dret, inconscient però amb respiració pròpia, als pocs segons ha entrat en parada cardio respiratòria i s’ha iniciat immediatament les maniobres de reanimació (RCP + Desfibril·lació) sent recuperada i evacuada immediatament.
La segona víctima a estat menys greu, trencament de tíbia i peroné dret i húmer esquerre sent igualment evacuada fins a l’ambulància.
Amb aquests exercicis habituals volem arribar a dos objectius fonamentals: optimitzar l’atenció bàsica sanitària al pacient en moments crítics i oferir als serveis professionals que realitzen el rescat el nostre suport més efectiu i professional per realitzar-lo amb les millors garanties.

IMGP0213 IMGP0195 IMG_20141207_105714

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.