7 pensaments a “Què en trobau?

 1. Jo trob que, en relació a la Parròquia, a Sant Llorenç sempre li toca anar contracorrent: quan teníem un Papa conservador aquí hi havia capellans progressistes (Joan Rosselló, Jaume Lliteres, Jeroni Llambies…) i ara que tenim un Papa progressista ens envien un rector preconciliar. Que ho deuen fer aposta?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Lo unic que aconsegueixen es que ens fasem mes enfora del capellans i reforça l.opinio que tenim de l.interés económic per part de l.esglèsia.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Per rectors com aquest l’església perd seguidors per moments. Tornam a l’època de la fam en la que els rectors no passaven per la porta de grassos.
  Lo pitjor es que quan un entra al Vaticà tot està forrat d’or i encara tenen la indecència (per dit-ho suaument) de demanar llimosna,,, al menys podrien dissimular un poquet i no mofarse del poble.
  Menys recolectar i més repartir.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Donant per bones les opinions que, en relació a aquest i a tots els altres temes, es puguin manifestar, potser no estaria de mes recordar que “tot te un cost”. Tal vegada el tema s’hauria de centrar, idò, en el “qui” hauria de pagar, en cada cas els costos: la comunitat?, els usuaris?, qui en gaudeix?.
  Aquesta qüestió: “qui hauria d’assumir els costos?”, ¿no es podria aplicar, tal vegada a altres serveis que es tenen per “gratuïts” sense ésser-ho?.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Criticar el rector per anar vestit de rector em sembla d’llò més absurd, de què ha d’anar vestit, de futbolista? Potser resultaria més proper vestit sense l’hàbit, però vaja, tampoc no ho trobo tan disbaratat, curiós tal vegada, poca cosa més. En tot cas no crec que aquest sigui el motiu de que la gent s’allunyi de l’Esgèsia. Se n’allunya perquè anar a missa fa carca, pepero, no és fashion, creure en Déu és un doi, en canvi còrrer amb el teu equip de futbol, no.
  Tema monetari. El problema són els doblers o què els faci pagar l’Esglèsia? De quina quantitat de doblers parlam? No crec que amb el que es volia fer pagar per dia d’actuació o assaig s’hagués pogut adquirir un Rafael, potser pagar les factures de la llum, que també arriben, o arreglar el rellotge o les goteres…la gent no es mor de fam per culpa de l’Esglèsia, es mor perquè els que governen són uns corruptes (inclosos els que governen el Vaticà, que és un estat)
  Si la gent passa de l’Esglèsia, de Déu i de tot plegat, a què ve ara cantar Nadales? Què cantis els Beatles, però nadales…què el capellà fa anar a missa per fer la comunió, i bé que fa, la comunió és un sacrament religiós, si volem festa i un Ipad de regal, lluïr pentinat i sabates noves, no fa falta combregar.
  Crec que el que passa és que aquest és un personatge que incomoda, perquè dins aquest món d’hipocresia, demostra tenir unes conviccions fermes, cosa que pocs podem presumir, que potser no agraden i molesten perquè no sols potser que no siguin les nostres sinó també perquè d’una manera o altra ens afecten… en tot cas caldria reflexionar una mica abans de donar per fet que fer pagar per l’ús d’un espai que no és públic, sinó religiós i sagrat, és un despropòsit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Va teu, però si fins ara s’havia mantengut bé l’esglèsia sense haver de fer pagar, no entenc perquè ara que haguem de pagar, i molt manco per anar a veure cantar els infants.
   Supòs que altres col·lectius com la coral també hauran de pagar ara, o no?
   De totes maneres, lo que sol fer la gent quan una cosa no li agrada és no tornar-hi, i si n’ha de menester els serveis va a un altre que li agradi i punt. Així de fàcil.
   Per acabar, no compartesc la teva opinió de que anar a l’esglèsia faci carca, cadascú té les creènces que vol.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.