La nostra necessitat de disposar d’un estat propi

Posau per cas que viviu a un estat a on hi ha dues regions: La regió A i la regió B.
-A la regió A hi ha més d’un 50% dels infants en edat escolar que gaudeixen d’un servei de menjador escolar gratuït, a la regió B el nombre d’alumnes que gaudeixen del menjador de forma gratuïta és d’un 0’8% (1368 d’un total de 160.000).

-A la regió A les dones majors de 75 anys cobren 300€ anuals d’ajuda per haver patit la guerra i la postguerra, a la regió B aquestes dones no cobraran res.

-A la regió A les residències per a la gent gran són majoritariament públiques, a la regió B les residències públiques són molt minoritaries.

-La regió A rep 368€ per habitant dels pressuposts de l’estat, la regió B rep tres vegades menys.

-Es dona el fet que tant a la regió A com a la regió B hi governa el mateix partit en l’actualitat i les coses no han canviat mai (ni canviaran) quan els governs han estat “progressistes”.

Així les coses, sense haver de donar gaire voltes, hom pot comprovar que qualsevol dobler que surti de les illes i passi pel govern espanyol, governi qui governi, tendeix en la majoria dels casos a no retornar cap a l’arxipèlag balear,

Com escrivia tot just fa uns dies en Cristòfol Soler, qui fou president de les Illes Balears (PP), “Davant aquest panorama, alguns pensen en la regeneració de l’estat. Jo, per dir-ho d’una manera suau, som cada vegada més escèptic, el sistema es basa en els privilegis polítics i econòmics d’uns sectors centralistes, la golafreria dels quals no té límits. Ningú no renuncia voluntàriament als seus privilegis i menys quan ha fet i desfet durant 300 anys sense tenir el mínim esment a respectar la diversitat i la pluralitat dels pobles que configuren l’estat. Optar per la ‘conllevancia’ acompanyada pel menyspreu històric dels que no són iguals impossibilita, al meu parer, qualsevol possibilitat de regeneració” i continuava “L’espoliació econòmica de la nostra terra continuarà, és una qüestió que ja forma part del model d’estat més que del model de societat. A més a més, en aquest darrer àmbit del model d’estat, la incògnita que em plantejava al meu article anterior amb relació a Podemos, ja la tinc resolta: un partit d’esquerres nou i amb noves formes, però tan espanyolista com tots el vells partits estatals”.

Coincidesc plenament amb les paraules de l’ex-president. No pos en dubte que la formació de Pablo Iglesias faci un gran resultat a les properes eleccions, fins i tot veig probable que les guanyi. Ara bé, no veig que la nostra relació amb l’estat pugui millorar gens. Els candidats de Podemos segueixen venint imposats des de Madrid com fins ara ho han fet els del PP i PSOE. El partit gira al voltant de la figura omnipresent als mitjans del seu president, el qual a dia d’avui encara no s’ha pronunciat al voltant de CAP de les problemàtiques que patim els illencs, i no són poques.

Des del meu punt de vista no tenim d’altra sortida que no sigui la de formar un estat propi, a on no haguem de perdre el temps i la dignitat havent d’anar a pidolar dia sí i dia també a Madrid per reclamar uns recursos i uns drets que ens hem guanyat amb la nostra suor.

Dit això, esper que avui horabaixa en trobem a la manifestació que partirà a les 18 hores des del Passeig des Born de Palma i l’endemà a la festa de l’Estedard, que te l’honor de ser la festa civil més antiga d’Europa. Salut.

tmp_11444-cartell-31d-1491780267

4 pensaments a “La nostra necessitat de disposar d’un estat propi

  1. M’avenc al 100% amb tu, Serafí! Dades senzilles i clares, que no deixen cap dubte. Veiam fins on ens deixarem prendre el pèl. Veiam quan serà que ens deixondirem els mallorquins. Ja comença a fer colló, que ens tractin així com tractaven l’illa de Fernando Póo, quan Espanya tenia la colònia de Guinea Equatorial.
    Ja és tot quant es pugui dir!

  2. “la festa civil més antiga d’Europa”

    L’entelèquia dels ‘països catalans’ ha assolit una nova fita, enhorabona

  3. Vet-aquí que en Ciceró -autor de la cita que origina el pseudònim- o en Catilina -a qui anava dirigida- són lectors de Card.cat i s’interessen pels Països Catalans!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.