Papereres noves

En sessió del Consell d’Administració de l’Empresa Bellver S.A, constituïda pels membres de l’Equip de Govern, (amb l’excepció del senyor Nicolau Bordal, que va excusar la seva assistència) dia 6 de novembre de 2014, s’aprovaren entre d’altres un pressupost de ni més ni menys de 17.835,40 euros per unes papereres.

Fa molta estona que des de l’oposició demanam que es posin més papereres, ja que entre d’altres curiositats, i dic curiositats perquè ho feim constar al ple a tothom sembla que li fa molta gràcia, aquells que tenim cans o que no ens agrada tirar els papers per enterra, no sabem on dipositar els ditxosos excrememnts i no ens queda altra remei que fer la volteta amb la bosseta amb una ma i el ca a l’altra. En fi, això, que reclamàvem més papereres i, a l’últim ple, em van sorprendre i tapar la boca perquè em varen dir que ja les tenien i que en poc temps les posarien. Alabat sigui Déu! Vaig dir jo, ara que s’atraquen les eleccions, d’aquí poc les tendrem col·locades, tampoc no han estat tant de temps, entre una cosa i l’altra, quasi quatre anyets!

Quina va esser la meva sorpresa, i crec que la de molta altra gent, quan vaig veure aquestes papereres (model oval amb cendrer i escut, per a més informació). La sorpresa va passar a indignació quan vaig saber que cada una costava 335 euros i que tot plegat constava als ciutadans uns quasi 3 milions de les antigues pessetes.

Ara que ja estan col·locades, amb factures damunt la taula, ens demanam: Quin en serà el futur? Què se n’ha fet de les antigues? Han passat a millor vida o es reutilitzaran en els barris on no n’hi ha ni una (que és el que venim reclamant de fa tan de temps)? El futur, pobres papereres de model oval amb cendrer i escut, me l’imagino gris ja que l’Ajuntament té certa tendència a comprar mobiliari urbà que després oblida per complet: les jardineres adquirides amb els nostres doblers on, segons els projecte d’embelliment i millora havien de donar molt de cromatisme i qualitat ambiental a aquests carrers del centre amb plantes autòctones i altres petits arbustos presenten un aspecte lamentable, moltes sense res més que terra, capses de pizza i botelles de plàstic, de cromatisme i qualitat ambiental ni rastre. Un altre exemple són les papereres antigues, antigues relativament, les adquirides per l’esmentat projecte d’embellimet on s’especificava: les papereres seran de la casa comercial ESCOFET del mateix tipus que les presents a la plaça de l’Ajuntament, de fundició (…) perquè l’espai quedarà tot unificat. Bé, de la mateixa manera que s’han oblidat del cromatisme de les jardineres sembla que també han oblidat el concepte unificat o millor dit, no el van tenir mai en compte, perquè no totes les papereres eren d’aquest model. El mateix passa amb els pilons que havien d’impedir l’accés al trànsit rodat: desapareguts!; amb la plaça de l’Abeurador, que quan plou s’inunda o amb l’espectacular Passeig de les Brodadores, amb les voreres aixecades per mor de les arrels dels arbres, i ara què farem? Uns de nous o rebassats i ja veurem?

Pel que fa a les antigues papereres… no ho sabem, hem demanat a l’Ajuntament que ens passi l’informe, o l’estudi, o el projecte, on s’expliqui on es col·locaran les paperes, què es farà amb les papereres velles i que, sobretot, justifiqui per què aquest preu tan desorbitat. Si ens entregaran dit informe o si dit document existeix ho desconec completament, m’agradaria pensar que sí però vaja, no hem rebut mai cap resposta en relació a l’informe policial que justifica la no peatonalització dels carrers adoquinats més enllà de que s’està duent a terme.

De moment, benvolguts conciutadans, utilitzau-les, 17.835,40 euros bé ho valen!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.