La cançó de la setmana

Potser m’acuseu d’exòtic, però sovint els ritmes i melodies de terres llunyanes  m’atreuen (he de dir que no totes i sense que això signifiqui que no m’agradin i apreciï les d’aquí). Per això de tant en tant us pos temes de cultures “desconegudes”, perquè sempre he trobat positiu l’afany per descobrir. I aquesta vegada us convid a donar un cop d’ull a la terra d’Ucraïna (sí, aquesta que ara està tan de moda amb això de Crimea) a través de la banda sonora del film Everything is illuminated.

Aquest film és indepenent i no molt popular, a pesar que estigui protagonitzat pel famós actor Elijah Wood (el famós hobbit Frodo del Senyor dels Anells) i recordo que el vaig veure en els meus anys universitaris, quan cada dilluns, sens falta, pegava un bot als cines Renoir (l’actual CineCiutat). A part d’agradar-me, em va encisar la banda sonora, repleta de cançons tradicionals, i d’altres més modernes, pròpies d’Ucraïna. Automàticament vaig anar a la tenda de discos a fer-me amb l’àlbum i  encara avui el conserv amb estima. De fet, conté tants de temes interessants que segur que algun dia repeteix en aquesta secció.

Avui concretament ens ocupam de la cançó Amari szi Amari,del grup Csokolom, el qual curiosament és del poble veí, Hongria, però fa igualment ritmes folklòrics d’aquella zona (Hongria, Ucraïna  i Rússia). De la cançó destaquen els intensos violins i la veu del cantant, que pronuncia la seva llengua de manera tan peculiar.

Us deix el clip amb imtages del film:

Csokolom – Amari Szi Amari (Everything Is Illuminated Soundtrack) from RadioPangea on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.