2 pensaments a “Sant Llorenç ocupa el 4t lloc quant a usuaris i préstecs bibliotecaris

  1. Que un municipi creixi en cultura sempre és una bona notícia que cal celebrar. A més, en l’altra cosa que pujaria el poble és en esport (córrer, bicicleta, futbol…) i val més créixer en esport i cultura que en altres coses, no?
    Des d’aquí l’enhorabona també als encarregats de les biblioteques de cada poble que demostren fer una gran tasca de dinamització (contacontes, personatge misteriós, atenció al públic, portes obertes per fer-hi qualsevol acte…) i que romp amb aquesta idea tan estesa que tots els funcionaris estan acomodats al seu lloc de feina i no s’esforcen.

  2. Enhorabona a les tres responsables de les biblioteques del municipi. Aquestes dades indiquen que s’està fent molt bona feina.
    Ja que hi som, analitzem un poc què ens diuen:
    Els usuaris joves són només un 11% del total, el 90% restant es distribueix quasi igualment entre infants i adults. Per què els joves no són usuaris habituals de les biblioteques? Tal volta els seus interessos queden resolts a través de les xarxes socials? Podria ser que la càrrega lectiva escolar els faci ésser clients poc habituals?
    A les activitats organitzades per les biblioteques, els joves no estan representats, no arriben al 0,0023%. El personatge misteriós enganxa els nins i les nines, però quina serà la cosa que enganxi els adolescents?
    Tampoc no surten ben parats els joves a l’hora del manlleu de llibres i altres tipus d’exemplars.
    La tendència es gira quan parlam d’usuaris de les noves tecnologies. Els joves són usuaris en més d’un vint per cent en l’ús de l’ordinador i d’un 32% en l’ús d’internet.
    Aquestes dades ens poden servir per tal que els responsables polítics i els tècnics puguin planificar millor la seva tasca per arribar més bé a tots els segments de la població.
    Així i tot, tal com deia al principi del comentari: Estau d’enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.