Eclipsi de Sol

Avui hi haurà un eclipsi parcial de Sol que serà visible des de Mallorca. L’inici de l’eclipsi a les terres del Llevant mallorquí serà al voltant de les 9h i 07 minuts, el moment de màxim tapament del Sol per part de la Lluna serà a les 10 h i 14 m i el final de l’eclipsi devers les 11h i 25 minuts. En el moment màxim de l’eclipsi el Sol quedarà cobert en un 60% aproximadament.

És molt important no observar directament l’eclipsi sense protecció ja que el Sol pot cremar els ulls. Tampoc no serveixen els negatius fotogràfics, les ulleres de sol o les radiografies. Només  són segures les ulleres de soldador.

Una altra manera de veure l’eclipsi és projectar la imatge del Sol en un full de paper, a través del telescopi i mirar el full, mai directament a través del telescopi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.