La Formació professional s’ha convertit en un element estratègic per sortir de la crisi. En aquesta part de l’illa el turisme te una gran importància i per aquest motiu aquest tipus de formació sempre te una excel•lent sortida laboral.
Hi ha un conveni de col•laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, l’Ajuntament de Son Servera, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i l’empresa Millor Sol SA , per afavorir la impartició de la formació corresponent a la família professional d’hoteleria i turisme a l’IES Puig de Sa Font.
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar està compromès a fer-se càrrec de part de les despeses en concepte de lloguer i d’altres (aigua, gas, electricitat…) generades per la cessió dels espais i la utilització de les instal•lacions de l’Hotel Millor Sun de l’empresa Millor Sol SA. L’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar aporta un import anual de 6000€ , 50% de les despeses, l’altra 50% va a càrrec de l’Ajuntament de Son Servera.
Les pràctiques en empreses estan garantides i son necessàries per aconseguir el Títol Oficial de Formació Professional. Existeixen convenis amb una gran quantitat d’empreses per tal de oferir a tots els alumnes unes pràctiques dins el mon laboral.
L’èxit d’aquest cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia ha causat que al principi del curs es formi una llista d’espera per l’alta demanda. Les inscripcions per la matrícula serà a finals de maig.
Aquest any s’ha fet un curs de formació bàsica de cuina amb 21 matriculats, el curs de primer conta amb el màxim d’alumnes que son 28 i a segon en son 13.
Per la seva part, els professors, estan molt implicats en aquest projecte formatiu i com a punt millorable destacarien poder incloure més estudis relacionats amb el sector turístic com seria per exemple el de recepcionista, a més, d’unes instal•lacions exclusives per a tots els estudis relacionats amb el mon de l’hostaleria.
Els alumnes surten capacitats per afrontar el mon laboral amb molta eficiència i experiència, alguns ja destaquen i estan de camí d’alguna estrella Michelin.
Per a més informació:
http://formacioprofessional.es/FP-CUINA-I-GASTRONOMIA.html
El passat dimarts, els alumnes oferiren una demostració de les seves qualitats culinàries a ambdós ajuntaments ( Sant Llorenç i Son Servera) i els comensals es trobaren plats magnífics dignes dels millors restaurants.
Radell aquests polítics se varen posar ses botes!
Pd: tant com excel.lents sortides laborals…. Ho podem deixar en sortides crec, pq d’excel.lents n,hi ha ben poques malauradament en aquest país.
Per no anar més enfora al diari d’avui:
http://www.arabalears.cat/societat/tres-treballadors-espanyols-arriba-mileurista_0_1325867596.html
http://www.arabalears.cat/societat/Brusselles-BCE-reclamen-addicionals-espanyol_0_1325867617.html
Sortir del curs amb feina assegurada, treballar del que agrada i una remuneració… Pau, no diries que és una bona entrada al mon laboral per aquests estudiants?
Depèn de la renumeració, les hores que treballen… I al principi com a novells a l’ofici per tal d’aprendre’l molt bé, però anys després molts continuen igual, sense gens d’evolució.
Que no t’has mirat els enllaços que t’he posat? No ho dic només jo…
Quina negativitat, pensa en positiu que ja ha arribat la primavera! Qué dirien els germans Roca o el nostre Tomeu Caldentey…
Espera, ara me posaré una floreta a s’orella je je