Cicle Formatiu de Grau Mitjà “Cuina i gastronomia” a Cala Millor

La Formació professional s’ha convertit en un element estratègic per sortir de la crisi. En aquesta part de l’illa el turisme te una gran importància i per aquest motiu aquest tipus de formació sempre te una excel•lent sortida laboral.
Hi ha un conveni de col•laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, l’Ajuntament de Son Servera, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i l’empresa Millor Sol SA , per afavorir la impartició de la formació corresponent a la família professional d’hoteleria i turisme a l’IES Puig de Sa Font.
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar està compromès a fer-se càrrec de part de les despeses en concepte de lloguer i d’altres (aigua, gas, electricitat…) generades per la cessió dels espais i la utilització de les instal•lacions de l’Hotel Millor Sun de l’empresa Millor Sol SA. L’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar aporta un import anual de 6000€ , 50% de les despeses, l’altra 50% va a càrrec de l’Ajuntament de Son Servera.
Les pràctiques en empreses estan garantides i son necessàries per aconseguir el Títol Oficial de Formació Professional. Existeixen convenis amb una gran quantitat d’empreses per tal de oferir a tots els alumnes unes pràctiques dins el mon laboral.
L’èxit d’aquest cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia ha causat que al principi del curs es formi una llista d’espera per l’alta demanda. Les inscripcions per la matrícula serà a finals de maig.
Aquest any s’ha fet un curs de formació bàsica de cuina amb 21 matriculats, el curs de primer conta amb el màxim d’alumnes que son 28 i a segon en son 13.
Per la seva part, els professors, estan molt implicats en aquest projecte formatiu i com a punt millorable destacarien poder incloure més estudis relacionats amb el sector turístic com seria per exemple el de recepcionista, a més, d’unes instal•lacions exclusives per a tots els estudis relacionats amb el mon de l’hostaleria.
Els alumnes surten capacitats per afrontar el mon laboral amb molta eficiència i experiència, alguns ja destaquen i estan de camí d’alguna estrella Michelin.

Per a més informació:

http://formacioprofessional.es/FP-CUINA-I-GASTRONOMIA.html

El passat dimarts, els alumnes oferiren una demostració de les seves qualitats culinàries a ambdós ajuntaments ( Sant Llorenç i Son Servera) i els comensals es trobaren plats magnífics dignes dels millors restaurants.

fp fp1 fp2 fp3 fp4

 

 

6 pensaments a “Cicle Formatiu de Grau Mitjà “Cuina i gastronomia” a Cala Millor

  1. Sortir del curs amb feina assegurada, treballar del que agrada i una remuneració… Pau, no diries que és una bona entrada al mon laboral per aquests estudiants?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.