Fotografies antigues

Avui posam unes imatges històriques de la trobada d’escriptors en llengua catalana que es feu a ses Sitges ara ja fa molts d’anys (potser en Guillem Pont ens pugui ajudar a especificar la data exacte).

Hi podem veure ball de bot, guitarrons, música, rotllana de gent… Miam si coneixeu algú!!!

1-28-2015_001 1-28-2015_002 1-28-2015_00222

6 pensaments a “Fotografies antigues

 1. Aquestes fotografies m’interessen molt Pau. De vegades no sé si és que tens molta feina o si directament t’agafa un atac de vessa ja que mai poses d’on les has tret, és a dir, si les t’ha deixat algú o les va fer ton pare o algun altre familiar teu. Va home que escriure tres ratlles tampoc no costa tant. En la fotografia que ballen els germans “Mec”, en Joan i na Francesca, hi ha un detall que sé que són de finals de l’any setanta. Drets, al fons i començant per la dreta hi ha en Guillem Pont “de sa Bagura”, en Tomeu “de ses Sitgetes”, el rector, Joan Rosselló (natural de Felanitx) i el vicari Ramon Lladó (natural de Sóller). El rector va arribar al poble l’any 1974 i el vicari anys més tard. En aquesta mateixa fotografia al costat d’en Pep “Mosca” hi ha n’Aina Moll amb un ‘bolso’ a les mans. Amb el teu permís les compartiré. Salut.

 2. home… feines en tenc moltes ara per ara i měs que me’n cerc. però aquest pic no és el cas.
  ja des del primer dia vaig dir que l’arxiu de fotos q pos són d’en mon pare i el que pos ěs tot el que en Quina recorda de la foto. en cas q algú me les envii a part ho indic (just ha estat un pic).
  de les fotos en pots fer l’ús q en trobis
  bonda

 3. El maig de 1980, a Palma, en va fer una habitual trobada d’escriptors de llengua catalana. De la mà de Gabriel Janer es va retre un homenatge a Salvador Galmés mitjançant una excursió a ses Sitges (dia 4 de maig). Si no ho recordo malament, en Gabriel Janer va fer la proposta, en Miquel Rosselló “Capirró” ho va gestionà amb el seu oncle Tomeu, en Card en Festa hi ha va posar els balls i les llepolies, i alguns membres del Card acompanyarem els escriptors, a peu, des de Sant Llorenç a ses Sitges.
  Una de les curiositats que es van destapar es que a determinats pobles de Tarragona en ballaven les jotes d’una manera molt semblant a les nostres (aleshores de “marca llorencina” o en tot cas de llevant)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.