La cançó de la setmana

Un dels primers artistes que vaig posar en aquesta secció (ara ja fa quatre anys) va ser el gran Leornard Cohen. Ho vaig fer perquè tan major tenia por que ens abandonàs, però per sort no ha estat així i, fins i tot,  abans ens han dit adéu altres artistes mot més joves (Lou Reed, Peret…).

La cançó qiue us present avui , The Partisan, el definaeix talment com  artista: cançó d’autor emotiva i poètica acompanyada d’una excel·lent melodia.

Originalment la composició The Partisan és dels anys 40, en temps de l’ocupació nazi en terres franceses. És una cançó de resistència que si n’analitzes la lletra (la vos deix en els subtítols del vídeo) posa la pell de gallina. Després es va convertir en cançó popular, interpretada entre d’altres per artistes compromesos com Joan Baez,  Marcel Mouloudji, Anna Marly… Però mai l’he sentida tan brillantment interpretada com en el cas de Cohen, que l’adapta una part en anglès i l’altra en francès, acompanyat per uns coros femenins que donen el contrapunt ideal a la seva greu veu.

En resum, una obra mestra…

Un pensament a “La cançó de la setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.