Presentació del llibre Fora botiflers, fora galls!

El proper dijous, 18 de juny, a les 20,30, a la Biblioteca Salvador Galmés de Sant Llorenç des Cardassar tendrà lloc la presentació del llibre “Fora botiflers, fora galls! La Guerra de Successió a les Illes Balears”, de Mateu Morro Marcé. La presentació anirà a càrrec d’Antoni Mas Fornés, historiador, i de l’autor. El llibre ha estat editat per Lleonard Muntaner i ha estat prologat per Damià Pons i Pons. L’activitat  ha estat organitzada per la delegació de l’OCB de Sant Llorenç.

Mateu Morro ha sintetitzat en un llibre breu i dens tot el que va ser la Guerra de Successió a les Balears. De manera cronològica ha situat els fets i els personatges més rellevants, la participació de la societat civil i les operacions militars i polítiques  del conflicte bèlic més important del segle XVIII. En el darrer capítol, l’autor esmenta les conseqüències que tengué pels illencs la pèrdua de la guerra.

Mateu Morro Marcé (Santa Maria del Camí, 1956), és llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears. Ha estat secretari general del PSM (1985-1996 i 1998-2004), batle de Santa Maria del Camí (1990-2001) i conseller d’Agricultura i Pesca del Govern Balear (2000-2003). Ha publicat els llibres: Guia Bibliogràfica de Santa Maria del Camí (1983); L’esquerra nacionalista a Mallorca (1900-1936) (1985), amb Sebastià Serra; Llegendes i rondalles santa­marieres (1988), amb Josep Capó; Per Mallorca (1997); Guia dels pobles de Mallorca: Santa Maria del Camí (2000), amb Martí Canyelles, Gabriel Ordines i Miquel Grimalt; Pagesos (2005) i Muntanyes de Coanegra (2010). Ha col·laborat a les revistes Coanegra, Estudis Baleàrics, Lluc, Mallorca Socialista, El Mirall, Butlletí Interior de la Societat d’Onomàstica, i als diaris Balears i Última Hora, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.