De sants i camells

Segons publica el diari Ultima Hora, el periodista italià Emiliano Fittipaldi ha publicat un llibre –Avarizia–, en el qual assegura que el Vaticà va cobrar mig milió d’euros per la beatificació de sor Francinaina Cirer, la santa de Sencelles. Això, si és ver, trastoca de dalt a baix allò que ens ensenyaren a la Doctrina, i fa tremolar els fonaments de la Santa Mare Església Catòlica, Apostòlica i Romana, la nostra, si hem de fer cas dels registres de naixement.

D’una banda, segons la Bíblia, tots els sants són al Paradís, o això asseguren els que l’han llegida, que a part dels capellans i molts d’americans, he de reconèixer que no en conec cap. Jo, ho confés, només he llegit alguns fragments per comprovar si els fets contats en alguna pel·lícula de l’època s’adapten o no a les Sagrades Escriptures, i poca cosa més.

De l’altra, sant Marc assegurava que era “més fàcil que un camell passàs pel cós d’una agulla que que un ric entràs al Regne dels Cels”, una comparació bastant estranya, la veritat, però que resultava eficient a l’hora de bravejar la pobresa davant l’opulència.

Ara, d’acord amb les afirmacions d’en Fittipaldi –vaja un nom!– resulta que el Vaticà ha llevat la raó a sant Marc, ja que si disposes de suficient cash, tens garantit un seient a la dreta de Déu Pare, sense que cap camell et barri el pas.

Quines coses!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.