Els xefs més creatius es donen cita en el 2n Mercat Gastronònic del Bolet

Els millors experts en el món boletaire i alguns dels xefs més creatius de Mallorca i Menorca es donaran cita el 21 i 22 de novembre a Sant Llorenç des Cardassar, en el 2n Mercat Gastronòmic del Bolet. Avui dematí el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i Tomeu Caldendey de Xirimoia Factory han presentat les jornades acompanyats d’alguns dels cuiners que formen part del Show Cooking Expres Codorniu: Marta Rosselló de Sal de Cocó, Tomeu Martí d’Arume o Miquel Gelabert de Can March. També hi han assistit representants de les set food trucks que diumenge oferiran tapes fetes amb bolets, com Variat, Taleca o Notenom.

El mercat gastronòmic inclourà dues jornades diferents: una de caire tècnica que tendrà lloc dissabte dia 21 i, l’altre, més popular, el mercat gastronòmic del bolet pròpiament dit, que es durà a terme el diumenge dia 22 de novembre.

Jornada tècnica dia 21 de novembre

La jornada tècnica del bolet tendrà lloc dissabte dia 21 de novembre, i començarà a les 9.30 hores amb una cercada i reconeixement de bolets a càrrec de l’expert biòleg Samuel Pinya. Posteriorment, hi haurà una classificació, identificació i explicació dels bolets i seguidament un dinar degustació a Taronja Negre Sant Llorenç, a càrrec de l’equip de Tomeu Caldentey. El capvespre, Oscar Martínez, el cuiner d’Una micona més IB3 Televisió, impartirà un curs de tècniques culinàries. Posteriorment, el mestre xarcuter Xesc Reina oferirà un curs d’elaboració d’embotits amb bolets. La jornada tècnica té un cost de 50 euros i el nombre de places és limitat. Les inscripcions es poden fer via mail, xirimoiafactory@gmail.com, o telefonat amb 971 126 701.

Mercat gastronòmic del bolet, dia 22 de novembre

Des de les 10 hores i fins a les 18 hores, tendrà lloc el 2n Mercat Gastronòmic a s’Estació de Sant Llorenç. Hi haurà una exposició i venda de productes relacionats amb la recollida de bolets. S’hi podran trobar productes gastronòmics (bolets secs, oli de bolets, embotits amb bolets, diferents pastes farcides de bolets, etc.) , artesanals (trinxets per agafar-los, paneres on posar-los,…) i informatius (llibres, bales de palla on fer créixer els bolets,…) però sobretot es podran degustar les tapes gourmet que durant tot el matí oferiran les diferents paradetes que hi haurà muntades a s’Estació de Sant Llorenç.

Receptes cada 15 minuts

Diumenge, des de les 10 hores i fins a les 14,30 hores, deu cuiners de Mallorca i Menorca faran receptes diferents cada 15 minuts que es podran degustar tant per berenar com per dinar. En el Show Cooking Express Codorniu hi participaran els cuiners Miquel Gelabert del Restaurant Can March de Manacor; Marta Rosselló de Sal de Cocó de Sa Colònia de Sant Jordi; Tomeu Martí d’Arume de Palma; Andrés Benítez de Taronja Negre Sant Llorenç; Sílvia Anglada d’Es Tast de na Sílvia de Ciutadella; Rafel Perelló de 3/65 de l’Hotel Son Brull de Pollença; Víctor García de Cap Rocat de Llucmajor; Xesc Reina de Mestre sobrassader Can Company; Joan Bagur de Rels de Ciutadella; i Tomeu Caldentey de Taronja Negre Sant Llorenç.

A la zona de s’Estació també hi haurà set food trucks que serviran plats elaborats amb bolets: La Pick up, Variat, Koldo Royo, Xiribio, Fusion food, Taleca i Marabans coffe truck.

Concurs d’arròs amb bolets

Des de les 11,30 hores i fins les 13,30 hores, hi haurà un Màster Cuina conduït pel popular cuiner Koldo Royo on cuiners aficionats es disputaran qui fa el millor arròs amb bolets. Totes aquelles persones que hi vulguin participar es poden inscriure a xirimoiafactory@gmail.com o telefonant al 971 126 701. Hi haurà un regal especial pels guanyadors.

Durant tot el dia hi haurà música amb els dj’s Nye, Kate Donovan i Watermelosn i un chill out Anna de Codorniu , Cerveses Ambar i vins de Licors Moyà.

Per els és petits també podran gaudir de la jornada. Per a ells han preparat tallers i jocs infantils inspirats en el món boletaire.

 

Programa del 2n Mercat Gastronòmic del Bolet.

Programa del 2n Mercat Gastronòmic del Bolet.

 

DSC_0011DSC_0053

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.