Aquest pastís de xocolata o French chocolate cake, és perfecte si un dia volem fer un dolç i no tenim gaire temps. És un postre ideal si entre els convidats hi ha celíacs o vegetarians.
Ingredients (8-10 racions):
- 150 gr sucre
- 275 gr xocolata
- 175 gr mantega (substituible per margarina)
- 2 culleradetes d’essència / aroma de vainilla
- 5 ous
- Un pessic de sal
- Sucre glacé per a presentar
Elaboració:
- Primer encendrem el forn a 160ºC i posarem paper de forn a un motlle rodó.
- Separar 3 cullerades de sucre. Posar la xocolata, la mantega i la resta del sucre en un bol i fondre al microones (també podeu fer-ho en un cassó a foc lent). Remenar la mescla integrant bé tot, afegir la vainilla i deixar refredar una mica.
- Separar les clares dels vermells i batre les clares a punt de neu amb la sal. Quan es vagin posant cremoses afegir les 3 cullerades de sucre i seguir batent fins que estiguin fermes.
- Batre els vermells d’un a un en la mescla de xocolata.
- Batre 1/3 de les clares a la xocolata i la resta anar afegint poc a poc, mesclar amb moviments envolvents amb ajuda d’una espàtula.
- Posar-ho en el motlle i enfornar durant 35-45 minuts.
- Treure del forn, deixar refredar sobre una reixeta i a l’hora de servir, col·locar-ho sobre un plat i escampar-hi sucre glacé.
La textura no ha de ser seca, és una mica humit. La combinació de fruits vermells li van molt bé.
BON PROFIT!
Supòs que a part d’escriure aquestes receptes tan goloses ens en deixaràs fer un petit tast algun dia no?
ji ji ji
Un dia d’alineament d’astres i sigui el pròxim sopar de quintos podria ser…
Laura, te molt bona pinta!!! Anotare sa recepta per fer-la.
Silvia esper que t’agradi tant com a mi! Ja me contaràs 🙂