L’Ajuntament de Sant Llorenç presenta un estudi per ampliar la unitat de salut

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha presentat, avui dematí, a la direcció general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, un estudi per ampliar la unitat bàsica de salut (UBS) de Sant Llorenç a l’edifici que actualment ocupa l’escola de música.

IMG_1498El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i el regidor de Sanitat, Pep Jaume, han explicat al director general de Planificació, Joan Pou, que l’Ajuntament està disposat a cedir l’immoble que ara ocupa l’escola de música si la Conselleria de Salut es compromet a fer-hi les obres d’ampliació. D’entrada, el director general ha acceptat estudiar la proposta presentada pel Consistori llorencí.
L’estudi preveu una remodelació íntegra del centre actual i l’ampliació del mateix al pis adjunt. Amb aquesta reforma s’aconseguiria augmentar el nombre de consultes, n’hi hauria quatre més, i també el tamany de les mateixes, que passarien a tenir 22 metres quadrats. També s’habilitaria un espai com a sala de recuperació i gimnàs per poder fer classes pre i post part. Actualment, les dones embarassades s’han de desplaçar al centre de salut de Son Servera perquè a Sant Llorenç no n’hi ha. Aquest avantprojecte està pressupostat en prop de 500.000 euros.
A la reunió d’avui també han tractat altres reivindicacions que l’Ajuntament va plantejar al gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldenteny a la visita del mes de desembre. Avui el batle i el regidor han tornat reclamar que a la UBS de Son Carrió es passi consulta diàriament i que el servei de Pediatra s’ampliï a Sant Llorenç i a sa Coma i tengui presencia al centre de Son Carrió. També han demanat que posin un auxiliar administratiu els dies que hi ha metge el capvespre per poder atendre a la ciutadania tant al centre de Sant Llorenç com a sa Coma. Actualment, només n’hi ha pel dematí i el capvespre no hi ha atenció al públic.

Un pensament a “L’Ajuntament de Sant Llorenç presenta un estudi per ampliar la unitat de salut

  1. Desprès d’aquesta reforma, tendrem el PAC obert les 24h o ens haurem de seguir desplaçant fora del poble per les urgències?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.