L’Ajuntament de Sant Llorenç aprova un conveni de col·laboració amb Serveis Ferroviaris de Mallorca per a la dinamització i funcionament dels edificis i instal·lacions de les estacions de Sant Llorenç i de Son Carrió

L’Ajuntament de Sant Llorenç va aprovar, en la sessió plenària d’ahir vespre, amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions del PP i PI, el conveni de col·laboració amb Serveis Ferroviaris de Mallorca per a la dinamització i funcionament dels edificis i instal·lacions de l´estació de Sant Llorenç i de l´estació de Son Carrió.

DSC_0536DSC_0540Aquest conveni ja ha estat aprovat pel Consell d´Administració dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (Govern de les Illes Balears) en sessió de data 3 de novembre de 2015. SFM va convocar un concurs per a l’explotació d’aquests dos edificis, que a hores d’ara estan infrautilitzats, però va quedar desert.

Tant l’Ajuntament com SFM consideren important aconseguir la dinamització de l’espai i la seva posada en valor i és per això que han acordat signar el conveni.
Ara, la Corporació podrà gestionar els edificis i instal·lacions de l´estació de Sant Llorenç i de l´estació de Son Carrió per tal de garantir la seva utilització com a espais públics.

Un termini de 12 anys
SFM cedeix a l’Ajuntament de Sant Llorenç l’ús dels edificis i instal·lacions annexes per un termini de 12 anys. Aquesta cessió queda subordinada als interessos i necessitats de SFM. Així SFM podrà, sense altre requisit que la prèvia notificació a l’Ajuntament, resoldre el conveni amb un termini d’avançament de sis mesos sense que això suposi cap dret a indemnització per part seva. L’Ajuntament no podrà cedir, vendre o traspassar els drets derivats del conveni sense el previ consentiment exprés d’SFM, que haurà d’expressar-se per escrit.
A partir del moment de la signatura del conveni l’Ajuntament assumeix el manteniment, neteja i reparació dels edificis i instal·lacions exteriors indicades durant aquests 12 anys. Així mateix seran a càrrec de l’Ajuntament totes les despeses de subministrament (aigua corrent, energia, internet…) a més dels tributs locals que gravin els béns immobles.

Espai de cultura i oci a l’estació de Sant Llorenç
L’Ajuntament de Sant Llorenç podrà gestionar de manera indirecta aquests edificis i instal·lacions convocant els concursos, licitacions o a través de qualsevol altre fórmula jurídica admesa en dret. L’objectiu d’aquesta gestió ha d’anar dirigida a la creació i potenciació d’un espai cultural i d’oci. Així, a més d’un bar cafeteria es procurarà que l’explotador programi activitats com: teatre infantil, concerts, exposicions, presentacions de llibres, cursos de cuina i de formació agroalimentaris, concursos, tasts i degustacions de productes, presentacions de productes, i activitats similars. Del canon o preu que pagui l’explotador a l’Ajuntament aquest n’haurà d’abonar el 15% a SFM.

Oficina de turisme a l’estació de Son Carrió
En el cas de l’antiga estació de Son Carrió, l’Ajuntament a part d’assumir el manteniment i explotació d’aquests espais procurarà que l’edifici de passatgers es dediqui prioritàriament a oficina d’informació turística. També l’Ajuntament donarà suport a la fundació FERROCAIB que actualment és la que té cedit l’espai de les cotxeries per a la reparació i estacionament de trens antics que es podrien posar a l’abast del públic i turistes que volguessin visitar aquesta instal·lació així com també per accions formatives. Per tant, el conveni no inclou la gestió d’aquesta nau per part de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
El conveni deixa calar que els aparcaments i els banys de les estacions en tot cas sempre hauran d’estar oberts per a la seva utilització per part dels usuaris de la Via Verda.

2 pensaments a “L’Ajuntament de Sant Llorenç aprova un conveni de col·laboració amb Serveis Ferroviaris de Mallorca per a la dinamització i funcionament dels edificis i instal·lacions de les estacions de Sant Llorenç i de Son Carrió

  1. Les cotxeries les haurien d’esbucar. No estic d’acord que hi hagi trens antics. Aquestes cotxeries no hi havien de ser. No amb els meus imposts. Una escola en condicions és molt més necessària que aquestes monstruoses cotxeries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.