450 alumnes de primària de les escoles de Sant Llorenç participaren en el Dia Mundial del Medi Ambient

450 alumnes de 1r i fins a 6è de primària de les escoles del terme municipal de Sant Llorenç varen participar dia 3 de juny a una fireta de tallers organitzada pel departament de Medi Ambient per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

Dia Mundial del Medi Ambient a Sant Llorenç des Cardassar.

Les activitats de la diada varen començat a les 9 hores del dematí i es perllongaran fins a les 13:30 hores. El departament de Medi Ambient va organitzar un total de 16 tallers relacionats amb diferents temàtiques ambientals dirigits als grups de 1r fins a 4t de primària. Pels alumnes de 5è i 6è s’ha organitzat una gimcana.

El regidor de Medi Ambient Mateu Frau va recordar que enguany fa nou anys que l’Ajuntament de Sant Llorenç organitza aquesta diada. “Amb aquesta fireta de tallers intentam oferir a l’alumnat una visió global dels diferents àmbits on actua el departament de Medi Ambient, els explicam com funcionen les energies renovables, el canvi climàtic, la reforestació, el reciclatge, els explicam els efectes dels incendis forestals i la necessitat de realitzar un consum responsable d’aigua, per citar algunes temàtiques”.

Dia Mundial del Medi Ambient a Sant Llorenç des Cardassar.Per dur a terme els tallers, l’Ajuntament de Sant Llorenç també va comptar amb la col·laboració del GOB, amb qui els alumnes van construir amb els nins caixes nius; amb Amics de la Terra, els van explicar el canvi climàtic; amb de la Fundació Deixalles, amb qui van realitzar un taller de reutilització de roba per fer flors.

Dia Mundial del Medi Ambient a Sant Llorenç des Cardassar.

Durant tot el dematí, el periodista Biel Capó i el pedadògec Joan Riba van entrevistar als nins i nines i els van demanar la seva opinió sobre el reciclatge i què representa per a ells el medi ambient. “La veritat és que tenen el reciclatge molt clar”, ha apuntat Riba.

Dia Mundial del Medi Ambient a Sant Llorenç des Cardassar.

PREMIATS

En finalitzar la diada es va procedir al lliurament dels premis del X concurs de dibuix comarcal “Ni1focalbosc”, on han participat més de 400 alumnes dels centres escolars de la comarca del Llevant.

Enguany el 1r premi de “Ni1focalbosc” és per una alumnes de 6è del CEIP Sant Miquel de Son Carrió, Lydia López. De les escoles del terme municipal també s’ha premiat a Amelia Nadolska, de 6è del CEIP Mossèn Guillem Galmés; Omayma Amine de 5è del CEIP Mossèn Guillem Galmés; i Tomeu Rigo, de 6è del CEIP Sant Miquel de Son Carrió.

Dia Mundial del Medi Ambient a Sant Llorenç des Cardassar

Enguany, el Dia Mundial de Medi Ambient es va dedicar a la temàtica del tràfic il·legal de vida silvestre ja que, segons la Interpol, és el tercer negoci il·legal i global més important després del contraban de drogues i armes.

Es calcula que aquest tràfic il·legal genera uns 100 mil milions de dòlars anuals. Liderada per grups armats de caçadors furtius que actuen a traves de les fronteres posant en perill els èxits fins ara aconseguits en la conservació de ecosistemes dels diferents països. Aquest negoci per exemple, afecta a diferents especies de rèptils, aus i arbres de Americà Llatina i el Carib.

Dins aquest marc, la Assemblea General de les Nacions Unides recorda que la aplicació de lleis i regulacions per poder protegir la vida silvestre a nivell internacional i transnacional és una obligació moral, un imperatiu legal i una necessitat econòmica, i anima als governs a que es comprometin amb accions concretes per eradicar el subministrament, transport i demanda de productes de vida silvestre.

Per aquestes raons, El Dia Mundial de Medi Ambient cerca inspirar a tothom a prendre mesures per evitar que la creixent pressió sobre els sistemes naturals del planeta Terra arribin a un punt de ruptura.

Trobareu més fotografies al facebook de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i a la plana web de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.