Ja està fet, el PP no governarà després d’aquest diumenge, ara és l’hora de votar pel canvi de veritat

Amb el cas de les escoltes telefòniques fetes al Ministre de l’Interior publicades aquest passat dimarts horabaixa, és impossible que el PP de Mariano Rajoy conservi el govern estatal més enllà d’aquestes eleccions, ningú voldrà pactar amb ells, amb un cas de corrupció tan flagrant a damunt la taula de negociació.

De facto això suposa que hi haurà un pacte de PSOE-PODEMOS (l’ordre pot variar) i la resta de partits que com a  molt s’abstindran a l’hora d’escollir el nou govern.

Ara bé, si hem de xerrar de com afectarà això a la gent de Mallorca i la resta de les Illes Balears la cosa canvia. Votar un partit “d’estat” no ens garanteix cap millora per a nosaltres.

L’exemple més clar és el fet diferencial entre la inversió de l’estat i els impostos que pagam la gent de les illes envers els que paguen i reben altres territoris de la península.

-Per què els pares i mares illencs hem d’abonar el 100% del menjadors escolars dels nostres fills quan, per exemple a Andalusia més de la meitat dels alumnes no en paguen ni un cèntim?

-Per què aquí les residències públiques no superen un 10% del total i en canvi a Extremadura suposen més de 3/4 parts del total, tant si governen un com si governen els altres?

-Per què Otero de Sanabria (Zamora) un poble de tan sols 28 habitants pot tenir una estació d’AVE a una línia que costarà més de 100 milions d’euros i aquí, mani qui mani, durant aquests quatre anys no es farà ni un pam de tren, ni de la línia del llevant ni de la també més que necessària de l’aeroport?

-Per què governi qui governi les Illes Balears som lúnic territori no peninsular que no està exempt de pagar l’IVA?

-I la darrera (i el perquè de tot plegat) per què els illencs tot i estar en els primers llocs de les comunitats autònomes que més contribueixen a l’estat, estan els darrers a l’hora de rebre (124€ per habitant) arribant just-just a la meitat de la mitja estatal (242€ per habitant) i gairebé 5 vegades menys que Castilla-Leon (699€).

Tot això no canviarà governi qui governi a l’estat espanyol, com diu x- de les Illes Cristòfol Soler “Davant aquest panorama, alguns pensen en la regeneració de l’estat. Jo, per dir-ho d’una manera suau, som cada vegada més escèptic, el sistema es basa en els privilegis polítics i econòmics d’uns sectors centralistes, la golafreria dels quals no té límits. Ningú no renuncia voluntàriament als seus privilegis i menys quan ha fet i desfet durant 300 anys sense tenir el mínim esment a respectar la diversitat i la pluralitat dels pobles que configuren l’estat. Optar per la ‘conllevancia’ acompanyada pel menyspreu històric dels que no són iguals impossibilita, al meu parer, qualsevol possibilitat de regeneració”.

Aquests sectors centralistes dels que parla són els qui en realitat manegen l’estat, molt per damunt dels partits polítics estatals i els màxims valedors del desgavell del “Corredor central” del que fins i tot la Unió europea n’està en contra envers del més recomanable i de sentit comú “Corredor mediterrani”. Doncs sembla que per ser un partit gran, per poder sortir a les televisions d’aquests “sectors centralistes” has d’assumir que hi ha coses que no es toquen i fins i tot partits que s’anomenen “del cambio” com Podemos han assumit, ja que ells també estan a favor d’aquest “corredor central” controlat per aquests “amos de l’estat”.

Davant d’aquest panorama desolador, l’única opció que em sembla digna per als nostres interessos és la candidatura encapçalada per en Mateu Matas “Xurí” i en Josep de Luis “Sobirania per a les Illes”. Cert és que no es canviarà l’estat ni de lluny amb aquest diputat o senador, però no és menys cert que durant 40 anys no hem fet més que anar de mal a pitjor amb els diferents representants que hem tengut a Madrid, que no s’han dedicat a fer res més que dir amen a les decisions que prenien els seus caps de files allà dessà la mar i que la gran majoria de les vegades eren contraris als interessos dels illencs. I lo que us puc assegurar és que els candidats de “Sobirania per a les illes”, com ha dit avui en Mateu “Xurí”, no acceptaran ordres de ningú que no siguin els ciutadans de les nostres illes i seran la veu que les Illes Balears mai han tengut durant aquests 40 darrers anys.

P.D. Per cert, veient ara el debat a IB3 veig que els desitjos d’en Bauzá s’han complert i l’idioma propi de les illes ha passat a ser minoritari als debats polítics dels candidats amb dret a ser-hi. “Gràcies” PP, Podemos i Ciutadans per fer-ho possible.

 

 

Un pensament a “Ja està fet, el PP no governarà després d’aquest diumenge, ara és l’hora de votar pel canvi de veritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.