L’Ajuntament presenta un projecte de remodelació i ampliació de la depuradora

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha presentat a Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme un projecte per remodelar i ampliar el tractament terciari de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) i poder rebre la subvenció de l’ecotaxa. Aquest projecte s’ha registrat junt amb altres quatre projectes encaminats a substituir la xarxa d’aigües regenerades -augmentant els diàmetres per incrementar la capacitat- i un per la reconstrucció parcial del col·lector de sanejament del passeig Neptú de s’Illot, concretament en el tram de Sant Llorenç.

DSC_0015

L’EDAR de sa Coma depura uns dos milions de metres cúbics anuals. D’aquests, l’Ajuntament fa comptes poder reutilitzar 400.000 metros cúbics d’aigua depurada de qualitat anuals. Actualment, només es reutilitzen uns 5.000 metres cúbics dia les temporades de regs, és a dir, durant la primavera i l’estiu. Aquesta aigua es destina al reg de jardins públics i privats de Cala Millor i sa Coma. L’ampliació permetrà ampliar les zones de regs i també destinar-ho al sector hoteler perquè es pugui emprar l’aigua depurada en les piques dels wàter. Això representa realitzar una inversió en la xarxa d’aigües privades. Una vegada executat el projecte, el preu de metre cúbic d’aigua reutilitzable com a molt es pagarà a la meitat de preu del tram més baix de l’aigua depurada.

El projecte de remodelació i ampliació del tractament terciari a l’EDAR de sa Coma preveu la construcció d’un dipòsit regulador, la reparació de l’equip de radiació ultraviolenta, la substitució de l’acumulació d’un grup de pressió i la instal·lació de dues vàlvules de comporta monitoritzades. Aquest projecte té un pressupost de licitació d’un 1.100.000 euros amb l’IVA inclòs.

Els projectes de millora de la xarxa d’aigua regenerada afecten la zona costanera Cala Millor i sa Coma -concretament es farà en dues fases el tram de l’avinguda Palmeres- i s’estendrà a la xarxa que hi ha ubicada dins el terme municipal de Sant Llorenç.

El batle Mateu Puigròs explica que “prèviament s’ha realitzat un estudi de fuites i s’han sectoritalitzat la redacció dels projectes per arribar fins a la platja de sa Coma i la platja de Cala Millor. De fet, el 2013 vàrem construir un primer tram de més d’un quilòmetre a l’avinguda Palmeres. Ara, esperam poder acabar aquesta xarxa amb les subvencions procedents de l’ecotaxa”.

L’equip de govern comenta que amb la remodelació i amb les futures ampliacions de les xarxes s’aconseguiran uns dels objectius de millora mediambientals. “Per un costat, es faran rendibles el costos derivats del tractament de les aigües, perquè podem emprar aquest aigua. Per altra, es reduirà la pressió sobre els aqüífers i, a més a més, suposarà un estalvi a l’hora de regar els jardins i els espais públics”.

Tots aquest projectes tenen uns pressuposts de licitació d’uns tres milions d’euros amb l’IVA inclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.