Presentació del llibre “L’Escola a Sant Llorenç des Cardassar (1892-2015)”

Dijous, 29 de desembre de 2016, a les 19 hores, a l’Espai 36, tendrà lloc la presentació del llibre “L’Escola a Sant Llorenç des Cardassar (1892-2015)”.

La presentaciò estarà a càrrec de Francesca Salvà Mut, Doctora en Ciències de l’Educació i Professora Titular d’universitat en el Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Aquest llibre és el fruit de la col·laboració de diverses persones que, ara fa dos anys, volgueren retre un homenatge als mestres i les mestres del municipi, conservar la memòria històrica del què ha estat l’educació a Sant Llorenç des Cardassar i proposar pautes d’acció de cara al futur.

14650

L’obra està estructurada en diversos apartats:

  • Marc conceptual (Guillem Pont)
  • Condicions de la Institució Escolar. Etapes des del 1892 al 2015 (Guillem Pont)
    Casos locals de depuració franquista (Josep Cortès)
  • Condicions locals. L’Escola pública. Els edificis Escolars: L’escola de Son Carrió, les escoles rurals, l’escola de Sant Llorenç, les escoles de la zona costanera (Tomàs Martínez i Araceli Menéndez)

12

Els docents. Relació cronològica dels docents de Sant Llorenç, Son Carrió, sa Coma, Son Berga i sa Begura (Francisca Grimalt, Jaume Mayol, Pedro Pons-Estel i Araceli Menéndez)

Biografies acadèmiques d’alguns docents: Bàrbara Ferrer, Jaume Mayol, Pedro Pons-Estel, Araceli Menéndez i Miquel Galmés (Josep Cortès)

145

Els altres mestres (Guillem Pont)

L’Escola privada: L’Escola nova, Sant Vicenç de Paül i Sant Francesc d’Assís) (Tomàs Martínez i Josep Cortès)

1334305

  • Altres intervencions socials : Amipas, Escoletes infantils, l’SMOE, Club Card, Campaments, Ses Sitges, Poblat talaiòtic de s’Illot, Centre d’Adults i Auditòrium de sa Màniga (Josep Cortès, Araceli Menéndez, Joana Sureda, Guillem Pont, Rafela Riera, Margalida Sansó i Pere J. Santandreu)
  • Testimonis fotogràfics: les imatges i relació de noms i llocs dels testimonis fotogràfics (Rafel Duran)
  • Cronologia (Tomàs Martínez)
  • Accions derivades: pautes orientatives i propostes (Guillem Pont)

La portada del llibre ha estat a càrrec de Damià Arnau Pont, les il·lustracions són de Josep Cortès i el pròleg ha estat escrit pel Doctor en pedagogia, Bernat Sureda.

unnamed

A més dels textos ressenyats l’obra es completa amb una col·lecció d’un centenar de fotografies sobre l’educació formal i informal al municipi de Sant Llorenç des Cardassar des de l’any 1897 a l’actualitat.

El llibre ha estat editat per l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

 

 

Un pensament a “Presentació del llibre “L’Escola a Sant Llorenç des Cardassar (1892-2015)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.