Canvi d’hora

Pensau que heu de canviar l’hora. A la matinada de dia 26, darrer diumenge de març, les agulles del rellotge han de passar de les dues a les tres. Una hora menys per dormir o per gaudir per adaptar-nos a aquest horari que, diuen, estalvia uns 300 milions d’euros en consum energètic, segons dades de l’IDAE (l’Institut per a la diversificació i l’estalvi energètic).

El pas de l’horari d’hivern a l’horari d’estiu pot provocar transtorns lleus de la son, de l’alimentació i de la productivitat.

Els canvis d’hora d’hivern (darrer diumenge d’octubre) i d’estiu, tenen defensors i detractors, en funció del lloc on es viu (est o oest de la Península), horaris de treball i d’esbarjo o descans i de la conciliació de la vida laboral i familiar.

Hem de recordar que MÉS per Menorca presentà al Parlament de les Illes Balears una proposta  per evitar el canvi d’hora a finals d’octubre i mantenir l’horari solar dels mesos de primavera i estiu.

També hem de dir que si Espanya tornàs a l’horari que li correspon per estar situada en el meridià de Greenwich, no seria necessari fer aquest canvi. Ara anam amb el meridià que correspon a Alemanya o Itàlia des de que el General Franco, l’any 1940, així ho va dedidir per tenir la mateixa hora que els països (Alemanya i Itàlia) que li havien ajudat durant la Guerra Civil.

A Sant Llorenç només hi ha un lloc on no es produeix aquest canvi. És a l’edifici de l’Ajuntament. El rellotge de la casa consistorial marca sempre la mateixa hora, les nou manco cinc minuts. Sort tenen els funcionaris i els polítics. Per a ells, sembla que no es compleix aquell adagi llatí, Tempus fugit (el temps fuig), però no ens facem excessives il·lusions perquè  el rellotge de la casa rectoral, que no necessita donar-li corda, ens recorda que Una omnibus ( Una [hora] per a tots [la darrera] )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.