Magdalenes tradicionals sense gluten ni lactosa

Heu comprat mai magdalenes sense gluten? Jo n’he provades, no son molt gustoses i molt seques.
Aquesta recepta és la que més s’acosta per textura i gust a les tradicionals magdalenes. Son ideals per a intolerants al gluten, celíacs i per als que no poden prendre lactosa.
Esper que vos agradin tant com a mi..
Ingredients (per a 12 magdalenes):
 
  • 3 ous
  • 150g de sucre
  • 150g d’oli d’oliva sabor suau
  • 3 cullerades de suc de llimona
  • la ratlladura de mitja llimona
  • 180g de farina sense gluten (en aquest cas Mix Dolci de Shar), també pot ser la de la marca “Gallo”
  • 1/2 sobre de llevat químic (una culleradeta i mitja)
  • un pessic de sal
 
Elaboració:
Batre el sucre amb els ous fins que la massa quedi blanquinosa (amb un batedor elèctric es fa en un moment).
S’afegeix l’oli (poc a poc), el suc de llimona i la ratlladura. Es barreja bé.
S’incorpora la farina amb el llevat i la sal prèviament barrejada i seguim batent fins que quedi una textura homogènia.
S’emplenen els motlles de les magdalenes i es deixen reposar a la gelera durant 30 minuts. També podeu deixar reposar la mescla 1 hora dins la gelera.
Es preescalfa el forn a 180ºC (funció ventilador) i finalment s’enfornen. En uns 15-17 minuts estan llestes. Abans d’enfornar es pot escampar sucre sobre les magdalenes.
Bon profit!
Habéis comprado nunca magdalenas sin gluten? Yo las he probado, no son muy sabrosas y muy secas.
Esta receta es la que más se acerca por textura y sabor a las tradicionales magdalenas. Son ideales para intolerantes al gluten, celíacos y para los que no pueden tomar lactosa.
Espero que os gusten tanto como a mí ..
Ingredientes (para 12 magdalenas):
 
  • 3 huevos
  • 150g de azúcar
  • 150g de aceite de oliva sabor suave
  • 3 cucharadas de zumo de limón
  • la ralladura de medio limón
  • 180g de harina sin gluten (en este caso Mix Dolci de Shar), la de marca “Gallo” también vale
  • 1/2 sobre de levadura química (una cucharadita y media)
  • una pizca de sal
 
Elaboración:
 
Batir el azúcar con los huevos hasta que la masa quede blanquecina (con un batidor eléctrico se hace en un momento).
Se añade el aceite (poco a poco), el zumo de limón y la ralladura. Se mezcla bien.
Se incorpora la harina con la levadura y la sal previamente mezclada y seguimos batiendo hasta que quede una textura homogénea.
Se rellenan los moldes de las magdalenas y se dejan reposar en la nevera durante 30 minutos. También se puede dejar reposar la mezcla 1 hora en la nevera.
Se precalienta el horno a 180ºC (función ventilador) y finalmente se hornean. En unos 15-17 minutos están listas. Antes de hornear se puede esparcir azúcar sobre las magdalenas.
Buen provecho!

6 pensaments a “Magdalenes tradicionals sense gluten ni lactosa

  1. Bon dia Laura!
    Només et volia demanar un dubte de la recepta. Quan afegeixes la farina amb la resta d’ingredients, dius que ho hem de batre. Però com? Amb la batidora elèctrica o a mà?

    Gràcies!

  2. Si ho fas amb l’elèctrica te quedarà la pasta més fina i a mà més esponjosa. Si veus que te queden grumets millor amb l’elèctica. Els fruits vermells hi combinen molt bé 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.