Què en trobau?

L’altre dilluns vaig anar a tirar les sobres de la calçotada del dia anterior i quan vaig arribar al Punt Verd… merda per tot! Una soll de bell nou!

“Ja hi tornam a ser”, vaig dir de tot d’una. Jo que me pensava s’havia solucionat el problema… Però després m’hi vaig fixar bé i el problema no era precisament de capacitat (de fet, hi havia contenidors buits i tot). No, senyors, el problema era d’urbanitat. Perquè a vegades, estimats lectors, els animals més porcs de tot som nosaltres mateixos, els humans.

Ho intentaré explica a través d’algunes imatges que vaig fer i segur que després opinau com jo:

a) Poda tirada pel terra. En aquest cas, a part de no aprofitar els contenidors buits de darrere (no du la mateixa feina que posar el fems al terra?), ens hauríem d’aturar a pensar si és el millor lloc per deixar-hi la poda. Ho dic perquè si la gent més que cremar-la  s’avesa a dur-la allà potser algun dia  arriba fins al cementeri.

b) Fems tirat pel terra quan hi havia a darrera contenidors buits. Repetesc la pregunta: no du la mateixa feina posar el fems al terra que posar-lo al contenidor? Això només té un nom i me l’estalviaré (els envasos són els únics que sí estaven sobrepassats de capacitat).

Lamentable imatge.

Els contenidors buits que esperaven que algú els usàs.

c) Vidres al fems comú. Deu metres més avall (sí, ho heu entès bé, he dit metres i no quilòmetres) hi ha les deixalles de vidre. Tan costa mirar-s’ho un poc abans de deixar la brutícia al lloc que no toca?

Sí, les Heineken són vidre.

 

c) Electrodomèstics al fems comú. No podem esperar a dur-los quan estigui obert el punt verd i així els podrem deixar allà on toca? Perquè dur-lo al punt verd i deixar-lo pel terra al primer lloc que trobem no serveix de gaire precisament. De fet, és una actitud hipòcrita. Tampoc fa tanta olor per esperar al dia que estigui obert.

En resum, senyors, una imatge lamentable que produeix tristesa. I xerrant de tristesa el que també me n’ha produït és veure que darrerament a aquesta zona hi ha sovint gent que cerca entre les deixalles coses de profit. No sé si és perquè ara tenim un punt verd que no teníem o si és símbol del mal temps que vivim, però jo al poble mai havia vist de manera tan habitual aquesta imatge que reflexa la desigualtat social en què vivim. Fins i tot l’altre dia, mentre anava al tanatori, un que replegava per allà  em va demanar feina. Vaig tenir l’oportunitat de parlar amb ell i em va dir que era un peninsular que feia un any que estava per aquí i no trobava per treballar, però ell tenia clar que no volia robar i que abans d’això grataria pel fems. Tot plegat, un horitzó molt negre.

3 pensaments a “Què en trobau?

  1. Val més que no digui el que pens….que ja m’han bloquetjat de la plana web de l’ajuntament…precisament per un comentari…Però això al seu moment, ja els ho vaig advertir que no funcionaria….i així ha estat, sa gent es molt bruta, no tothom clar. Ja s’en desfaran a qui li toqui……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Es una vergonya que succeeixi aquest incivisme, pero tambe cal dir, que hi ha gent de la que comentes que cerca a dins els contenidors coses que pugui aprofitar, que ho fa de tal manera que moltes vegades es l’inici de l’acumulacio de fems a fora del contenidor. Fa uns quants dies un jove que cercava als contenidors va començar a treure bosses de dins per mirar si trobava alguna cosa de profit, una vegada feta la comprovacio va deixar el caramull a fora dificultant l’acces als contenidors, fet que va provocar que les persones que anaven a tirar els fems despres de la seva visita, directament les posasin al caramull i ja no mirassin si el contenidor era ple, ho donaven per fet. Aquest fet succeeix amb frequencia als contenidors de devora el poliesportiu de Son Carrio.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.