La dida, lletra i música

Diumenge, 30 d’abril, a les 18,30, a l’Espai 36, la Banda de Música de Sant Llorenç interpretarà la peça musical La Dida, que anirà acompanyada pel recitat d’alguns fragments de l’obra de Salvador Galmés, a càrrec de Tomàs Martínez.

Aquesta activitat forma part de la Setmana Salvador Galmés que, des de l’Ajuntament i amb la col·laboració de diverses entitats i particulars, s’ha programat per recordar i reivindicar la figura de l’escriptor llorencí nascut el 9 de març de 1876 a Ses Sitges i que morí el 25 d’abril de 1951 a Sant Llorenç des Cardassar.

La Dida és una obra publicada l’any 1922 que conta la història d’una dona que abandona el poble per fer de dida a Ciutat. Salvador Galmés capta, en aquesta obra, el dolor, l’angoixa i la crisi personal d’una dona de poble que deixa el seu fill per alletar-ne un altre.

L’obra es pot dividir en tres grans blocs: Contractació de la dida i trasllat a Ciutat. Estada a Ciutat, passeig pel Born i visita del marit. Arribada de la mare i de l’infant, drama final.

La peça musical, escrita per encàrrec de la banda per Biel Oliver, Torres, s’adapta a la peça literària i es divideix en sis parts: La dida, el viatge a Ciutat, la casa vella, vou-veri-vou, el Born i la follia de la dida.

Aquesta obra literària fou versionada per al teatre per Maria Antònia Oliver l’any 1996 i estrenada al Teatre Principal de Palma.

(La il·lustració de Salvador Galmés és de escriptors.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.