La cançó de la setmana

Avui, aprofitant que està de moda tant el tema de la prohibició de la tauromàquia com de la independència de Catalunya,  rescat una d’aquestes cançons rocambolesques, recercades  i paranoiques d’Albert Pla: Papa jo vull ser torero

Curiosament el bo de n’Albert a pics ha estat considerat un boig que feia lletres “rares”, sense sentit. Però jo sovint hi he trobat crítica i missatge darrere la seva aparença de lletres esbojarrades i humorístiques. Per no anar gaire enfora a la cançó que present avui, Papa jo vull ser torero,  del 1989, Albert Pla ja feia burla d’aquest suposat art anomenat tauromàquia i l’aprofitava per riure-se del xoc entre cultura catalana i castellana. Quasi trenta anys després podem dir que Albert Pla no anava tan equivocat: la tauromàquia s’està prohibint  i qüestionant en molts de llocs, i Catalunya ja ha començat un camí decidit de separació respecte a Espanya.

Tanta sort que només escrivia animalades…. Aquí teniu la cançó amb la lletra subtitulada perquè veieu a què em referesc:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.