Josep Massot i Muntaner parlarà del “Conde Rossi” a Manacor

L’ESCRIPTOR JOSEP MASSOT PARLARÀ DE LA FIGURA DEL “CONDE ROSSI” A LA INSTITUCIÓ ALCOVER CONVIDAT PER L’OCB

El pròxim 29 de maig, a les 20.00 h, l’historiador i assagista, Josep Massot i Muntaner, visitarà Manacor per participar en els Dilluns de l’Obra que setmanalment organitza l’OCB. La conferència es titularà “80 anys del ‘Conde Rossi’ a Mallorca” i tendrà lloc, aquesta vegada, a la seu de la Institució Pública Antoni M. Alcover (carrer del Pare Andreu Fernández, 12).
Amb motiu del vuitantè aniversari del començament de la Guerra Civil espanyola i de l’expedició d’Alberto Bayo Giroud, afegida a l’arribada del comte Rossi i dels italians, el conferenciant mirarà de posar al dia tots els coneixements que es tenen actualment sobre aquests fets, centrant-se especialment en la turbulenta biografia d’Arconovaldo Bonaccorsi. A partir d’aquí, demostarà la seva mitomania, acceptada encara com a dogma de fe per bona part dels historiadors italians, i analitzarà la importància de l’ajuda de Mussolini i de Ciano per forçar el reembarcament de Bayo.
Josep Massot i Muntaner (Palma, 1941) es va llicenciar en filologia romànica a la Universitat de Barcelona i va fer cursos de llengua i literatura als Estudis Universitaris Catalans. És monjo de Montserrat des del 1962 i director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat d’ençà del 1971. Dirigeix les revistes Serra d’Or i Randa i és coeditor de la Historical Catalan Review. És president de la Secció Historicoarqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans, secretari de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, membre de la Societat Verdaguer i responsable de publicacions de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, de la qual és conseller. Ha publicat una norantena de llibres i uns dos mil articles, pròlegs i ressenyes sobre temes de llengua, literatura i història dels Països Catalans. Doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de València, ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el Premi Francesc de B. Moll de l’Obra Cultural Balear, el Premi Nacional de Cultura Popular, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Or del Consell de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.