L’obertura de la piscina es retarda per incompliment de l’empresa constructora

L’Ajuntament de Sant Llorenç s’ha vist obligat a revisar la temporalització de les obres de reforma i d’ampliació la piscina existent i la construcció d’una de nova per a infants, davant la impossibilitat de l’empresa constructora Zima Desarrollos Integrales S. L. de complir amb els terminis establerts. L’obertura de la piscina es retardarà fins a mitjans de juliol.

Les obres varen ser adjudicades el passat 5 de gener i l’empresa disposava d’un període d’execució de 5 mesos per realitzar la reforma de la piscina polivalent i construir-ne una petita. El termini expirà diumenge dia 18 de juny.

L’Ajuntament va sol·licitar al Consell de Mallorca poder adjudicar les obres amb anterioritat a la data de la convocatòria de la subvenció per garantir així la finalització abans de l’estiu. El Consell de Mallorca va refusar la petició. Aquest projecte té un pressupost de 592.131,95 euros i està subvencionat amb 165.000 euros.

“Feim un seguiment continu de les obres. Hem dedicat tots els nostres esforços perquè volem la piscina polivalent llesta al començament de les vacances d’estiu però l’empresa constructora ens ha demanat més temps, no poden complir amb el termini i se’ls aplicaran les penalitzacions que s’inclouen en el plec de condicions. Ara ens han donat una noves dates i ens volem fiar d’ells”, afirma la regidora d’Esports, Antònia Bauzà.

L’empresa constructora ha sol·licitat una pròrroga d’aproximadament un mes. La junta de govern, d’acord amb els informes dels tècnics directors de l’obra que consideren justificada la pròrroga fins dia 31 de juny, han considerat oportú concedir una part de la pròrroga sol·licitada. A partir de l’1 de juliol, l’Ajuntament aplicarà la clàusula de penalització prevista al contracte.

El projecte

El projecte és complex; l’obra inclou la remodelació de la piscina polivalent existent. Per això s’ha suprimit la piscina infantil actual i s’ha reduït la seva profunditat, s’ha renovat tota la instal·lació d’impulsió i retorn d’aigua. També s’està construint una nova piscina infantil a una zona que no formava part del recinte de la piscina i que està situat entre la instal·lació existent i el mur de contenció de les pistes de pàdel, i on antigament s’hi ubicava un parc infantil.

El projecte inclou la construcció d’un pati d’accés a la sala tècnica existent i la millora de l’estanquitat del dipòsit existent, així com el reforç dels forjats del sostre de la sala tècnica i del dipòsit de compensació existent, a més d’una pèrgola metàl·lica sobre la sala tècnica i del dipòsit de compensació existent per fer ombra al solàrium i per ubicar-hi en el futur panells fotovoltaics. El solàrium s’ampliarà i es construiran nous murs de contenció, també nous magatzems i noves sales.

6 pensaments a “L’obertura de la piscina es retarda per incompliment de l’empresa constructora

 1. Tanta sort que no els han concedit la pròrroga fins al 31 de juny, perquè no haurien acabat mai!
  Bromes a part, si durant l’hivern hi hagués hagut més homes fent-hi feina, en lloc dels dos que hi havia, ara ja estaria acabada, però es veu que durant l’hivern tenen preferència les reformes dels hotels.

 2. A mi si no estic equivocat, me surt que si dia 5 de gener abjudiquen i SI tenien 5 mesos per execució , sa data acaba dia 5 de Juny . A partir d´aquesta data ja estan fora de temps i se lis pot penalitzar amb sa rialla diària que està estipulat . ( Ho teniu tot publicat a sa pàgina web de s´ajuntament .
  (S. PENALITATS ESPECÍFIQUES PER A AQUEST CONTRACTE NO INCLOSES EN L’ART.
  212 TRLCSP
  En cas d’incompliment de terminis parcials:
  En cas d’incompliment del termini total: 0,20 euros diaris per cada 1.000 euros del preu del
  contracte, en els termes del TRLCSP.
  En cas d’incompliment o compliment defectuós de la prestació: 10% del pressupost del
  contracte.
  En cas d’incompliment parcial de l’execució de l’objecte del contracte: 10% del pressupost
  del contracte.
  En cas que l’incompliment afecti característiques tingudes en compte per definir els
  criteris d’adjudicació (art. 150.6): 10% del pressupost del contracte.
  En cas d’incompliment dels compromisos o de les condicions especials d’execució del
  contracte (arts. 64.2, 118 i 228 bis):)

  De totes formes segons BOIB 160 . 22 desembre 2016 . Es aquesta sa data d´abjudicació real ( 5 mesos desde l´endemà de dia 22 de desembre 2016 ) . Es a dir . ABANÇ . Devers dia 22 de Maig 2017 com a data màxima .

  Sense bromes a part i els dos homos que han fet feina tot s´hivern , també hem tengut colles de treballadors arrivats ben aposta desde Múrcia per fer ne de feina a sa piscina municipal . Donc per suposat que s´ha demanat a tots els picapedrers del municipi si volien fer feina o no a sa piscina . ( Modo irònic en ON ) .

  Ja per acabar , 592.131,95 Euros per “remoledar ” es a dir , ja esteia feta , una piscina municipal crec desde s´ignorància que son molts de doblers públics ….

  Pd . Senyor batle i regidora d´Esports , ja per fer lo rodó si volgués , podria fer la de ús gratuita per tots els Llorencins i Llorencines empadronades al municipi ( es el que han fet finalment a Porreres i Sineu degut a ses males praxis dels usuaris externs / és el cost de dos dies de verbenes durant ses festes patronals al municipi ) . Guanyaríem tots , estic segur .

 3. Davant alguns comentaris queixosos al seu Facebook l’Ajuntament ha tret un segon comunicat que reproduesc a continuació:

  “Us volem aclarir una sèrie de qüestions: Primer, l’Ajuntament va sol·licitar al Consell de Mallorca poder adjudicar les obres amb anterioritat a la data de la convocatòria de la subvenció per garantir així la finalització abans de l’estiu. El Consell de Mallorca va refusar la petició. Segon, hem fet un seguiment continu de les obres. Hem dedicat tots els nostres esforços perquè volem la piscina polivalent llesta al començament de les vacances d’estiu però l’empresa constructora ens ha demanat més temps, perquè no podien complir amb el termini i se’ls ha aplicarà les penalitzacions que s’inclouen en el plec de condicions.
  L’empresa constructora ha sol·licitat una pròrroga d’aproximadament un mes. La junta de govern, d’acord amb els informes dels tècnics directors de l’obra que consideren justificada la pròrroga fins dia 31 de juny, han considerat oportú concedir una part de la pròrroga sol·licitada. A partir de l’1 de juliol, l’Ajuntament aplicarà la clàusula de penalització prevista al contracte.”

 4. Molt d’acord amb el comentari de n’Albert.
  1- Una empresa de Múrcia per remodelar una piscina de Sant Llorenç. Qui pot entendre que amb els doblers que paga la gent que viu a Sant Llorenç es contracti una empresa de Murcia?
  2- 600.000€ (100 milions de pessetes) per la remodelació d’una piscina? A on treu cap això? Des del meu punt de vista aquest preu està infladíssim, com també ho estava el de la remodelació del carrer Baladres de Sa Coma o el de l’Espai 36 de Sant Llorenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.