XIV Trobada de Premsa Forana de Mallorca a Lloret

DEBAT SOBRE L’ACTUALITAT DE LA PREMSA FORANA

Els representants de diferents i antics mitjans de comunicació de Lloret, encapçalats per Antoni Gomila, reberen 32 persones de 15 publicacions de Premsa Forana, el passat dissabte dia 2 de desembre, a Lloret, al Casal dels Tarongers (edifici del convent dels dominics).

Aquesta trobada serví per difondre al poble de Lloret el que és Premsa Forana de Mallorca, i per veure com funcionen diferents revistes i mitjans digitals, perquè Antoni Gomila i alguns companys volen enllestir aviat una publicació al seu poble.

Antoni Gomila presentà els participants de la primera taula rodona, que debateren, junt al públic, sobre La Premsa Forana avui. Intervingueren en dita taula: Rafel Oliver Grammatico, president de Premsa Forana i director de la revista N’Alí; Miquel Puiggròs, de la revista Díngola; Pau Quina, de card.cat; i Toni Miquel Bauçà, de la revista Mel i Sucre. El president, Rafel Oliver Grammatico, feu una breu radiografia de l’actualitat de l’Associació de Premsa Forana, nomenant totes les publicacions associades i explicant les activitats que es fan al llarg de l’any.

A continuació, les primeres intervencions dels quatre convidats serviren per a que donessin una idea del que és el seu mitjà de comunicació. Seguidament es produí un debat entre la taula i el públic, unes 43 persones, entorn a diferents temes: el funcionament intern de les publicacions, les revistes en paper i digitals, costos d’impressió, la dificultat d’informar en un poble, el voluntariat i el relleu generacional, diferents continguts en la informació, subscriptors i publicitat, ajuts i subvencions, arxiu de la informació i de les publicacions, etc.

En el recés per berenar, els assistents pogueren visitar una exposició de revistes antigues de Lloret, i una mostra de les revistes actuals de Premsa Forana. L’Ajuntament de Lloret convidà al berenar als assistents i hi assistiren dos dels seus representants consistorials.

En la segona taula rodona: Les revistes de Lloret, intervingueren quatre persones que han format part de les publicacions locals de Lloret: Pau Bibiloni, de la revista Es Pi Gros; Auba Vanrell, de la revista Sa Timba; i Andreu Ramis i Guillem Pastor del web lloritans.com. Explicaren la fundació i vida de dites publicacions, amb dades curioses de Lloret, i algunes anècdotes molt interessants. El moderador fou Antoni Gomila, qui explicà que posaran en marxa ben aviat una nova publicació a Lloret, tal vegada, en paper i digital alhora.

L’historiador local, Pau Bibiloni, conduí una passejada pel convent dels dominics i voltants, fent arribar als assistents part de la història de Lloret, del convent i dels edificis del centre.

Un dinar de companyonia a Es Pou Nou conclogué la trobada de revistes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.