Sabíeu que… (Comerç just)

Les botigues de comerç just i la Direcció General de Cooperació enceten una campanya per fomentar el consum responsable aquest Nadal.

Les entitats de la xarxa de comerç just de les Illes Balears han presentat les activitats que duran a terme durant les festes de Nadal per fomentar el consum responsable entre la ciutadania.

Contacontes, actuacions musicals, un showcooking amb productes de comerç just, xocolatades, tallers de decoració nadalenca amb objectes reciclats i un tast de vins de comerç just, són algunes de les propostes de les botigues de comerç just per aquest Nadal.

Joana Ma. Galmés en representació de les entitats que treballen pel comerç just ha explicat que “volem aprofitar aquestes dates de consum desbocat per convidar els ciutadans a reflexionar sobre els excessos consumistes d’aquests dies i sobre les històries i les vides que hi ha darrere cada un dels productes que compram, molts procedents dels països empobrits del Sud i produïts en unes condicions molt dures d’explotació laboral”.

En total s’han organitzat una quinzena d’activitats que es realitzaran entre el 29 de novembre i el 30 de desembre, la majoria a les seus de les entitats que participen en la campanya: S’Altra Senalla de Palma, Oxfam-Intermon, Fundació Vicenç Ferrer, Fundació Deixalles, Càritas Mallorca, Casal de la Pau-S’Altra Senalla de Manacor, Finestra al Sud d’Inca, Shikamoo de Llucmajor, Fundació Vicenç Ferrer de Menorca i Càritas Menorca-S’Altra Senalla. La campanya compta amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

El director general de Cooperació, Antoni Servera ha explica que “la campanya inclourà també un sorteig de 70 cistelles de Nadal de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una, que repercutirà directament en els productors dels països del Sud”. Els tiquets es repartiran a les botigues de comerç just  per cada 10 euros de compra realitzada entre l’1 i el 29 de desembre.

Els productes de comerç just garanteixen als consumidors que els productors han rebut un sou digne pel seu treball, que no han estat elaborats amb treball infantil, que s’ha respectat el medi ambient i que s’han produït en condicions d’igualtat entre homes i dones.

A la imatge trobareu el programa de tots els actes d’aquest desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.