Manifest de l’OCB per a la Diada de Mallorca

Enguany, la Diada de Mallorca estrena oficialitat, circumstància que hem de reconèixer i que ens ha de servir per posar en valor, amb més força si cal, els atributs del nostre poble. Aprofitem aquesta oficialitat que estrenam per insistir en la necessitat apressant de situar Mallorca en el centre de les voluntats i decisions col·lectives. I aprofitem-la també per estendre com més millor aquesta consciència de pertinença a una terra que vol relacionar-se amb el món a partir de la seva personalitat.
La anormalitat en què s’han d’expressar la nostra llengua i cultura per imperatiu d’un estat que les vol sota control absolut, ens empobreix fins a l’exasperació perquè ens despersonalitza. I un poble sense ànima està condemnat a la submissió. Altrament, l’ocultació o la tergiversació de la història que més ens compromet com a poble amb dret a ser-ho plenament, ens afebleix irremissiblement.
Davant aquesta situació i, sobretot, davant la recessió en drets lingüístics, culturals i fins i tot democràtics que patim, Mallorca ha de dir prou. No podem consentir que la nostra llengua, la catalana, segueixi sent relegada de molts àmbits o testimonial en altres. No podem acceptar que segueixi sent conflictivitzada, atacada i maltractada.
Per això, ens hem d’armar de valor i proposar-nos sortir d’aquesta anormalitat que tant ens perjudica. I fer-ho com ho fan els pobles adrets: àmpliament, democràticament i pacíficament. Mallorca ha de voler decidir el seu futur perquè és l’única manera de garantir la seva vida plena, deslliurada de tuteles i imposicions que l’esclavitzen.
I hem de fer aquest camí vers l’emancipació sense por, amb decisió, amb la convicció que tot és possible si ens hi posam de veres. No oblidem mai que Mallorca només té qui l’estima perquè emergeixi el seu caràcter, per donar-ho tot per la seva llengua, la seva història, les seves manifestacions d’arrel i també els seus creadors. Tampoc no oblidem que cal donar-ho tot per la cultura perquè ens obre les portes de la llibertat a què tenim dret i no hi volem renunciar. Només són cultes els pobles alliberats.
Treballem per això, per tant, cara alta, sense temor, convidant-hi tothom que vulgui un futur digne.
Visca Mallorca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.