Mots perduts: cellonar

S’altre dia vaig pensar amb una paraula…”seionar”, què saps que és?. Va ser l’escomesa d’en Jaume “de sa voltera” (els seus néts aixì es defineixen, “coneixeu es de sa voltera?, idò és es meu padrí”), l’altre dia mentre feia el cafetet matiner.

Davant el meu desconeixement, va explicar de que es tractava:

CELLONAR v.
|| 1. tr. Senyar els cellons en un camp

CELLÓ (pronunciat generalment ceió). m.
|| 1. Cadascun dels solcs que es fan a cada sis passes en el camp que s’ha de sembrar o llaurar, i serveix de guia al sembrador o llaurador perquè vagi dret en tirar la llavor o en donar la rella (Mall.); cast. amelga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.