Sabíeu que … (Pensions)

A partir de l’any 2019 les noves pensions estaran subjectes a un instrument denominat factor de sostenibilitat que, segons la llei de la Seguritat Social es defineix com a: ” un instrumento que con carácter automático permite vincular el importe de las pensiones de jubilación del sistema de la Seguridad Social a la evolución de la esperanza de vida de los pensionista”.

Això vol dir que, a partir de l’any 2019, el càlcul de les noves pensions, tendrà en compte els anys teòrics de vida del pensionista.

El càlcul d’aquest factor de sostenibilitat es farà mitjançant una fórmula matemàtica incomprensible per a la majoria dels mortals:

FSt = FSt-1 * e*67


FS = Factor de sostenibilitat.
FS2018 = 1.
t = Any d’aplicació del factor, que prendrà valors des de l’any 2019 en endavant.
e*67 = Valor que es calcula cada cinc anys i que representa la variació interanual, en un període quinquenal, de l’esperança de vida als 67 anys, obtinguda segons les taules de mortalitat de la població pensionista de jubilació del sistema de la
Seguretat Social.

No perdrem gaire temps en desxifrar aquesta fórmula matemàtica. Anirem al gra:

Un pensionista que es jubili el 31 de desembre de 2018 amb una pensió de 1000 euros, si ho fa dia 1 de gener de 2019 cobrarà entre un 0,5 i un 0,8% menys, o sigui entre 992 i 995 euros. Aquestes quantitats estan pendents dels càlculs que farà el Govern d’Espanya.

(La imatge que il·lustra aquest comentari està agafada de http://www.elteusindi.cat/jubilats)

 

 

Un pensament a “Sabíeu que … (Pensions)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.