Noves aportacions sobre el capellà Poquet

El bar Xarop acollirà dilluns que ve una nova edició dels Dilluns de l’Obra amb la xerrada Noves aportacions sobre el cas del capellà Poquet, afusellat pels feixistes l’any 1937, la qual anirà a càrrec d’un destacat estudiós d’aquesta temàtica, l’investigador Gabriel Alomar.

La conferència ha estat organitzada per l’Obra Cultural Balear de Manacor i tendrà lloc al bar Xarop (plaça de Ramon Llull, 18) dia 26 de febrer, a les 20.00 hores.

Malgrat els més de 80 anys transcorreguts, encara resten moltes incògnites sense resoldre sobre l’assassinat del sacerdot llubiner. Amb la intenció d’aportar un poc més de llum al cas que ens ocupa, el ponent ens presentarà unes cartes inèdites que el bisbe Josep Miralles adreçà, entre els anys 1936 i 1937, al rector de Llubí, Llorenç Martorell, i per extensió a tot el clergat llubiner, perquè seguissin les seves indicacions. En resum, unes missives molt dures i colpidores que reflecteixen la tragèdia per la qual va passar la família Alomar Poquet.

En Gabriel Alomar i Serra (Llubí, 1960) és llicenciat en filosofia i lletres per la UIB i exerceix de professor de secundària. D’ençà del 1994 organitza anualment el curset  “Històries de Llubí i rutes per Mallorca amb el suport del consistori llubiner. El seu àmbit d’estudi i recerca se centra, principalment, en la història local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.