Conferència sobre Pompeu Fabra

 Enguany és el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra (1868-1948), el gran artífex de la codificació del català literari modern, i l’Obra de Manacor, per sumar-se a la celebració d’aquesta efemèride (juntament amb la Institució Alcover), convida tots els seus socis, simpatitzants i el públic en general a la conferència “La vigència de l’obra de Pompeu Fabra” que ens oferirà dilluns que ve el doctor Gabriel Bibiloni.

El ponent parlarà sobre els diversos aspectes de l’obra de Pompeu Fabra, el context sociolingüístic en què va aparèixer i es va desenvolupar, el procés d’actualització posterior i les posicions que hi ha actualment sobre la vigència d’aquesta obra.

En Gabriel Bibiloni és doctor en Filologia Catalana i professor titular de la Universitat de les Illes Balears. Autor entre altres llibres de “Llengua estàndard i variació lingüística” (Tres i Quatre, 1996), “Amb bones paraules” (articles sobre llengua, Lleonard Muntaner, 2012), “Els carrers de Palma” (Lleonard Muntaner, 2012, premi Miquel dels Sants Oliver de l’OCB) i “El català de Mallorca. La fonètica” (Lleonard Muntaner, 2016). Així mateix, ha publicat articles a revistes com Revista de Catalunya, Randa, Caplletra, Llengua Nacional, El Temps, etc. i a la premsa diària de Palma i Barcelona.

La conferència, organitzada per l’OCB de Manacor en estreta col·laboració amb la Institució Alcover, tendrà lloc a la seu d’aquesta Institució (c. del Pare Andreu Fernández, 12), dilluns vinent, dia 28 de maig, a les 20 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.