Carta de Rosa Forteza

Rosa Forteza, va demanar que es llegís aquest text a la funció que actualment representa:

“L’actriu Rosa Forteza, que interpreta el paper de la Lady, m’ha demanat llegir aquest petit text.

No sabeu la duresa que és parlar de la mort i la resurrecció quan la natura està a punt d’emportar-se un ésser estimat. Això és el que va passar al meu poble, a Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) el passat 9 octubre del 2018 quan una torrentada quasi s’emporta el meu pare.

A vegades la nostra professió requereix una responsabilitat i una exigència extremes: “the show must go on”; t’has d’enfrontar a defensar un espectacle encara que no puguis gestionar tantes emocions. Per una altra part, la gràcia i la força de la nostra professió és poder fer un homenatge. Per això vull dedicar aquesta funció al poble que m’ha vist créixer, aquells carrers que fa vint anys em veien jugar a xarranca i a pilota.

Dedicar aquesta funció a la meva família: la força de la meva mare i la supervivència del meu pare, el caliu dels que comparteixes la sang i dels que han format part de la teva vida.

Dedicar aquesta funció als centenars de voluntaris que van venir a retirar el fang perquè els infants del meu poble hi puguin tornar a jugar. A tots aquells coneguts, desconeguts, d’aquí i d’allà que han fet possible que cases com la dels meus pares poguessin retirar els escombres que van ser mobles un dia; podent recuperar tan sols una fotografia o una taula de metall construïda pel meu pare.

Un home que és un artista, mestre metal·lúrgic i l’escenògraf d’aquest espectacle. Un home que treballa amb el ferro i és tant o més fort que aquest material; va ressuscitar i va poder sortir del fang.

La mare, una dona que ha tret forces de sota el fang per seguir enfilant-se, per pujar fins al punt més alt perquè no l’engolís l’aigua.

Gràcies es queda curt!

I ja per acabar; informar que si voleu col·laborar i fer algun donatiu hi ha comptes bancaris que l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha posat a disposició per fer aportacions econòmiques. I si algú vol deixar alguna cosa aquí, també els hi farem arribar.

Només dir-vos que gaudiu de cada moment i no perdeu l’ocasió de brindar la vida amb un bon vi.

Saluten i glup glupen!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.