Junts per Sant Llorenç: S’ha de proveïr el nostre municipi de tots els serveis que es mereix

Siguem clars, si el municipi de Sant Llorenç no gaudeix dels serveis que li pertoquen és perquè des del poder polític s’ha optat per no reclamar-los o fins i tot per rebutjar-los.

Per posar un exemple hi ha veus que justifiquen la no existència d’un Centre de Salut amb servei de 24 hores (PAC) perquè “Sant Llorenç” té poca població. FALS, ajuntaments com Vilafranca amb menys de 3000 habitants, Esporles amb menys de 5000 o Muro amb menys de 7000 habitants, gaudeixen d’aquest tipus de centre de salut. D’altres s’escusen diguent que Sant Llorenç és poca cosa, que no té pressupost suficient per mantenir una estructura d’aquest tipus, idò si és així que qualcú ens expliqui per què Vilafranca ho pugui mantenir amb un pressupost anual de 2 milions d’euros i Sant Llorenç no amb un pressupost de denou milions d’euros, més  de nou vegades superior al de Vilafranca.

Si passam a altres tipus de serveis la situació és exactament la mateixa. Un servei bàsic i necessari per a molta gent és el de correus. Servei que ha caigut en l’ostracisme més absolut en els nuclis de Sant Llorenç i Son Carrió i que, de moment, es manté (esperem que per molt de temps) a la zona costanera. Quan parlam d’ostracisme no ho estam fent perquè sí. El servei de correus als nuclis de Son Carrió i Sant Llorenç a més de tenir un horari d’oficina ridícul, no gaudeixen tan sols de servei informatitzat, no es poden enviar girs de doblers ni a la península ni a l’estranger (Western Union). Si parlam de l’enviament de cartes i de paqueteria en sortim també perjudicats ja que, tot i que es poden enviar, queden penalitzats amb un dia de retard, ja que quan arriben a la seva oficina de referència (Cala Millor) el camió que s’emporta el correu ja ha passat. Tot això fa que molta gent i empresaris de Sant Llorenç i Son Carrió optin per deixar d’usar les oficines del seu nucli i accedeixin a la de Cala Millor o sobretot a la de Manacor, fet que a la llarga segurament emprarà l’empresa de correus per acabar eliminant aquestes oficines.

I per què no tenim dret a una residència els habitants de Sant Llorenç? A primer cop d’ull podria semblar que no ens fa falta, que no hi ha prou usuaris, que ja en tenim prou amb els centres de dia, però si pegam una ullada arreu comprovarem com totes les residències tenen llista d’espera. Residències com la de Sa Font de Sa Cala, o Sant Joan són plenes de gom a gom, ja que aquestes residències concertades no es nodreixen tan sols d’habitants d’aquells nuclis poblacionals, sinó que també hi ha gent d’altres poblacions. També  hi ha residències municipals com la de Santa Maria del Camí o pertanyents al Consell de Mallorca com la de Felanitx.

No vull acabar sense parlar de la Policia Local de Sant Llorenç, que pateix d’una infradotació en tots els aspectes, tant pel que fa a recursos materials com pel que fa a efectius humans. Es molt, massa, estrany que l’ajuntament tengui doblers per contractar un major (figura excessiva i innecessària pel volum del municipi) i en canvi, si hem de fer cas a qualcuns comentaris, els agents s’han de pagar ells mateixos els guardapits antibales, no gaudeixin encara d’una dotació de vehicles adequada o tampoc s’hagi plantejat el canvi de lloc de la seva oficina a Sant Llorenç. no treu cap enlloc que les primeres mans que arribaren a ajudar el dia de la torrentada, hagin de tenir l’oficina a un dels llocs més afectats per la mateixa.

Dit això, tota la meva admiració de cap als treballadors d’aquests col·lectius que fan mans i mànigues per oferir un servei excel·lent, quan l’ajuntament sembla que navegui en sentit contrari.

Cal apostar fort en aquest sentit i posar la maquinària i les gestions en marxa amb els diferents organismes per aconseguir recuperar el terreny perdut i poder oferir a la nostra gent els serveis que es mereixen.

 

 

 

 

10 pensaments a “Junts per Sant Llorenç: S’ha de proveïr el nostre municipi de tots els serveis que es mereix

 1. Tenemos muchas ganas de ver cambios en el panorama político local . Os estamos observando porque creemos que sois una opción real de cambio . Vais a hacer mitin en Cala Millor ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • No ens agraden els mítings en els que el polític pontifica i el públic no intervé. Teníem pensat, això sí, convocar a la gent que estigui interessada en les nostres propostes i ens vulgui exposar les seves preguntes i els seus dubtes

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Desde son Carrió tenim mancances a s,escola de primaria . Ja fa Molts d,anys que tenim barracons prefabricats per donar servei a s, escola . Com gestionareu aquest problema ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ben cert Albert. I a més de barracons a Son Carrió també n’hi ha a Sa Coma, i n’hi haurà en poc temps a Sant Llorenç si no es fa un pla de xoc en aquest aspecte. També som l’únic municipi mallorquí que no té un policia tutor amb dedicació exclusiva, entre d’altres mancances flagrants com les barreres arquitectòniques, també als accessos als centres escolars o la impossibilitat de que els nostres alumnes puguin cursar la secundària al municipi.
   Entenem que l’equip de govern actual no exigeix a la Conselleria d’educació tota la celeritat necessària: ara aprovam el projecte i el deixam dins un calaix fins d’aquí a quatre anys és la tònica general. Per fer-te’n una idea quan es va entregar l’escoleta d’infantil de Sant Llorenç es va fer sense pissarres ni cadires, i es varen haver de fer servir les que hi havia a l’escola gran, també hi mancaven jocs per als infants.
   S’ha d’estar en contacte permanent amb la conselleria i pressionar-la, si cal, sortint als diaris. L’acció de les AMIPAS en aquest cas és vital.
   Tenim un ajuntament extremadament conformista, just cal veure com es congratulen amb una bona rialla d’ampliacions d’unitats de salut bàsiques, quan tant per pressupost com per població podriem disposar d’un PAC sense cap problema com ho fan altres pobles amb menys habitants i menys pressupost però més interès en donar bons serveis.
   Que quedi clar que a nivell personal, com pots veure a aquest enllaç https://card.cat/2017/11/14/sant-llorenc-a-la-premsa-al-podi-dels-municipis-amb-mes-barracons-escolars/ no és primera vegada que em queix de la situació que tu denuncies.

   Crec sincerament que el problema principal de tot plegat és la deixadesa general de l’equip de govern pel que fa al municipi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Demà a sa Màniga feis una taula rodona amb tots els altres partits polítics . Es públic podrà fer preguntes ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.