Reflexió sobre “mots perduts”

Després d’unes quantes entregues col·laborant amb en Guillem Pont en la secció de “mots perduts”, crec guanyat dir, sense cap tipus de pretensió, que feim un bon treball d’arqueologia lingüística. Al final, si tot va bé ens quedarà un bon recull de mots molt nostrats que aviat, si ja no ho han fet, passaran a millor vida. Qui sap si en el futur algú n’hi treu profit per aquest món laberíntic d’internet. 

Igualment veig que ens complementam bastant bé. En Guillem, per norma general, posa més mots ja desapareguts; en canvi jo som més propens a posar-ne en desús, els quals algunes generacions encara diu, però les més joves ja no. En aquest sentit en Guillem per exemple posa molts casos d’aparells, oficis, activitats… que ja no es fan (sobretot de foravila), mentre que jo opt més per paraules més generals que encara s’usen, però s’han substituït per d’altres més generals (o directament per un castellanisme) que signifiquen el mateix.   Això sí, estam xerrant de generalitats, amb més d’una excepció en ambdós casos.

Esperem que entre tots dos despertem, idò, la curiositat dels nostres lectors. I, sí, ja sé que aquest cap de setmana se m’ha escapat fer la meva part de la feina. Dimarts, però tornaré estar amb tots voltros. Promès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.