El majorista de viatges “Thomas Cook” es declara en suspensió de pagaments

El majorista de viatges (també coneguts com a touroperadors) anglès Thomas Cook s’ha declarat en suspensió de pagaments aquesta matinada mitjançant una carta el seu Executiu en cap (CEO) Peter Fankhauser, amb una carta a on concloïa que l’equip directiu havia decidit que no hi havia altra opció que la d’entrar en liquidació obligatòria amb efecte immediat”.

A nivell mundial la fallida d’aquest grup turístic provocarà l’eliminació de al voltant de 22.000 llocs de treball,  tot i  que val a dir que a les oficines de Thomas Cook de les Illes Balears la major part dels treballadors són estrangers. Ara bé, el problema per a les Illes Balears podria no acabar-se aquí.

La por de la caiguda piramidal d’empreses relacionades o dependents de la companyia anglesa sura a l’ambient d’ençà que s’ha conegut la notícia i alguns experts en el tema ja han fet similituds amb altres desastres financers: “Recordarem Thomas Cook com el nostre Lehman Brothers particular” esmentava a una piulada el vicepresident segon de la Federació Hotelera Jaume Horrach.

Per altra banda el doctor en economia Santiago Niño Becerra afirmava el que el futur de les Illes Balears era perillós a causa de la seva elevada dependència del turisme.

Esperem que no es compleixin les pitjors previsions pel que fa als “danys col·laterals” d’aquesta fallida i que afecti el mínim possible a les empreses illenques que hi tenien relació empresarial i al sector turístic en general

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.