Chaska, després d’un any

Un any enrere vaig adoptar una cadella, abandonada amb els seus germans a la canera. A les poques setmanes de tenir-la vaig veure en ella un gran potencial i va ser quan vaig entendre que ella seria molt més que un animal de companyia.

Vos en recordeu de na Chaska?

Des de que va arribar a casa, na Chaska està en constant formació per convertir-se en un ca de teràpia assistida. De fet, l’any passat vaig publicar un article explicant els seus inicis i els meus desitjos i expectatives cap a la seva evolució.

“Sense dubte algun, un animal a la nostra vida pot arribar a ser molt favorable. Desitjo que na Chaska segueixi desenvolupant aquest caràcter tan especial que té i que molta gent pugui treure profit de la dedicació i entusiasme que aquesta cusseta posa per tal d’arribar a ajudar a moltes persones.” – Bellpuig, 27 abril 2018, Número 998.

Na Chaska era encara molt joveneta, però això no em va impedir detectar la seva sinceritat, innocència i dolçor innata. I ara ja ha passat més d’un any!

Què ha sigut de na Chaska?

Durant tot aquest any, na Chaska ha anat creixent i madurant, formant-se fins a dia d’avui una personalitat especial. Durant tot aquest any, na Chaska i jo hem estat entrenant cada dia amb l’objectiu de poder fer feina juntes i que em pugui acompanyar a les teràpies.

Com que des de ben petita na Chaska té la capacitat especial per connectar amb les persones, ha posat naturalment molt de la seva part i, gràcies a la seva honestedat i transparència, el camí ha sigut un gust.

 

Com m’ajuda na Chaska a les teràpies?

A dia d’avui, na Chaska participa tant dins com fora de la consulta, sempre i quan el pacient disfruti de la companyia dels animals.

Unes setmanes enrere, per exemple, na Chaska va acompanyar una pacient per entrenar tècniques d’afrontament que l’ajudin a gestionar la por a sentir-se mirada i jutjada per les persones del carrer. L’objectiu d’aquella sessió va ser poder passejar sense tenir el foco d’atenció en la mirada de la gent. Quan la meva pacient sentia com l’angoixa pujava al sentir-se observada i jutjada pel seu voltant, na Chaska feia el seu possible per cridar la seva atenció. I, de fet, la meva pacient va ser capaç de desfocalitzar-se del seu voltant, atenent les demandes de la cussa, permetent a la seva ansietat disminuir i demostrant-se que estar rodejada de persones no tenia perquè generar-li malestar. Els resultats varen ser espectaculars.

Altres vegades, na Chaska m’acompanya dins la consulta, posant innatament de bon humor a tothom qui entri. Durant la sessió, està atenta, preparada per proporcionar reconfort en quant detecta una mica de tensió emocional.

Na Chaska ha sense dubte complert fins i tot més enllà de les meves expectatives. Com a terapeuta, és un gust immens treballar amb ella. Les seves ganes de voler fer-ho bé i la seva expressió emocional fan que la teràpia sigui molt motivadora, tant per jo com pels meus pacients que han tingut el gust de conèixer-la.

  Mélanie Perpiñá del Campo
Psicòloga i terapeuta
  Cita prèvia: 616 23 29 83

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.